Mlčení je obvyklá praxe. Nejen ve Zlíně, ale všude ve světě jen neradi zveřejňují konkrétní diagnózy.

„Zranil jsem se na tréninku při zákroku, ale víc k tomu nechci říkat," reagoval včera i sám brankář Tomáš Štůrala, který se do stavu nemocných zřejmě zapsal v Praze během třídenního „tripu". K dispozici už totiž nebyl na zápas v Mladé Boleslavi (1:3).

„Není to dobré, bude mít delší pauzu. Přesně bych to nerad konkretizoval, ale vypadá to na šest týdnů. Záleží, jak se to bude hojit," reagoval Vlach.

„Sám nevím. Byl jsem na prohlídkách, podstoupil jsem magnetickou rezonanci, ale čekám na vyjádření ještě jednoho doktora," podotkl Štůrala, který v aktuální sezoně nastoupil pouze k osmi zápasům s průměrem 3,32 branky na zápas a 90,6procentuální úspěšností zákroků. Naposledy zasáhl do děje 26. prosince 2015 ve 30. kole proti Mladé Boleslavi (4:3 sn).

Štůrala je dlouhodobě považován za kvalitní dvojku schopnou kdykoliv zaskočit. Nyní však vzhledem k nadprůměrným výkonům Kašíka se do branky příliš nedostal. „Zranění není nic příjemného před koncem sezony. Mrzí to. Třeba to nebude tak hrozné," chce být optimistou Štůrala.

„Komplikace to nějaká je, ale věříme, že to Kaša zvládne," podotkl Vlach směrem podle čísel k nejlepšímu brankáři extraligy.

Zlínský gólman vládne extralize s průměrem 1,88 branky na zápas a procentuální úspěšností 92,89. Navzdory parádním číslům ale podle Vlacha nebude mít Kašík v hierarchii gólmanů ještě výsadnější roli. „To ne. Zranění Štůryho na to nebude mít vliv," reagoval zlínský stratég.

Ten mu prý ani nezdůrazňuje, že na sebe a své zdraví musí dávat větší pozor než obvykle. „To nemá smysl. Naopak by se to ještě otočilo proti němu," myslí si Vlach, který využívá v rámci klubové výpomoci na trénincích juniora Ondřeje Halodu a dorostence Daniela Hufa.

Záložní variantou je i Luboš Horčička. Někdejší zlínský gólman nyní pomohl prvoligovému Prostějovu k přímému postupu do čtvrtfinále první ligy. Momentálně jsou Jestřábi šestí, kolo před koncem základní části čtyři body za sedmým Havířovem.

„Máme ho napsaného jako záložní variantu, ale tím, že Prostějov bojuje o šestou pozici, nemáme to ve svých rukou. Vše má pod kontrolou Prostějov, který ho platí. Možnost hostování tam ale je," vysvětlil Vlach.