Byl to jeden z nevděčných zápasů, které rozhodla jediná situace. Jak to vnímáte?

Říkali jsme si to před zápasem. Kdo se malinko vyzná v hokeji, tak věděl, že pokud chce Zlín být v této sezoně úspěšný, tak musí vyhrát. To se nám povedlo s obrovskou dávkou štěstí a odhodláním kluků, kteří tam nechali srdíčko. Vyhráli jsme 2:1, ale i takové zápasy se počítají. Jsou to pro nás hodně důležité body. Uvidíme, jak se bude dál vyvíjet sezona. Ale už zbývá jen pár zápasů, budeme pořád bojovat.

Jihlava kousala, za stavu 0:1 měla Jihlava další dvě tutovky a mohlo to rozhodnout…

V přesilovce jsme špatně rozehráli puk a jel na mě sám. Podařilo se mi jeho nájezd trochu vytěsnit i se štěstím. Říká se, že když nedáš, tak dostaneš, což se potvrdilo. Rozhodly přesilovky, více bych k tomu dnes neřekl.

Co tahle výhra znamená?

Máme do úterního zápasu v Litvínově trošku klidnější hlavy. V úterý hrajeme zase důležitý zápas a v Litvínově musíme jít také na krev.

Hokejisté Aukro Berani Zlín se ve 44. kole extraligy utkali s Duklou Jihlava.
Berani utrpěli tři body. Rozhodl střelec Okál

Jak moc je to psychicky náročné ve finiši základní části, kdy může každý duel rozhodnout?

Tohle si moc nepřipouštím. Spíš si užívám hokej. Když si to takhle nastavíte v hlavě, tak nemůže být pro vás nic náročného. Jít do zápasu s pokorou a splňovat věci, které máte.

Jihlavě jste utekli, máte slušný náskok od baráže. Uklidnilo vás to?

Oba týmy věděly, jak moc důležitý je zápas. Jihlava se mohla přiblížit dvanácté příčce, my jsme se zase mohli vzdálit play-out. Oba týmy tušily, že to bude na krev a tak to také bylo. Trošku jsme to v hlavách měli, pro nás je to pořád strašák. Podle toho také zápas vypadal. Nebylo to úplně ideální. Raději budeme hrát škaredý hokej a vyhrávat než hrát pěkně a prohrávat. Se třemi body jsem nesmírně spokojený.

Venku vás čeká Litvínov, doma Olomouc. Jsou nadcházející zápasy kritické pro část sezony, kdy ji můžete zlomit?

Je to tak. Ale opakuji to celou sezonu dokola. Chceme bodovat s každým. To je naše filozofie, i když připouštím, že tohle budou důležitější zápasy.

V duelu bylo hodně vyloučených, trest za podražení jste dostal i vy. Co říkáte na metr sudích?

(Jen kroutí hlavou a mlčky se usmívá)

Co říkáte na Okála, který dvěma góly rozhodl?

Kdybych ho pochválil, přestal by hrát. Letos mu to lepí, jenom dobře pro nás. Ať vydrží. Dnes to z jedničky krásně trefil přesně, gólman neměl žádnou šanci.

Podobný jako na Kometě, že?

Už ani nevím, jaký tam dal. Prohráli jsme, zápas jsem vypustil z hlavy.

Jihlava byla hodně nepříjemná, co?

Hrají všechno do brány, snaží se často střílet. Dnes jsme tak dostali první gól. Trochu mě to překvapilo. Puk si zpracoval a místo aby nahrával do prázdné, tak mi to poslal za mě a nestihl jsem v pohybu nahoru zareagovat. Naštěstí to bylo od nich všechno.

Co jste říkal na výkon někdejšího spoluhráče Čachotského?

Čagy je výborný. Dnes jsme ho ale skvěle odbránili. Myslím, že jsme si ho pohlídali.

X. Agrotec Rally Ice Tour 2018
Rally Ice Tour obdarovala handicapované 160 tisíci korunami