Jak se celá situace seběhla z vašeho pohledu?

Šel jsem normálně do bodyčku. Je ale pravda, že jsem nižší postavy, tak jsem mu trefil nohu. Nepřišlo mi to tak hrozné. Ale dostal jsem sekyru.

Čekal jste to?

Vůbec. Myslím, že se to ani nedělá. Ale záleží, jaký je člověk…

Prst máte zlomený?

Dostal jsem to přímo doněj. Uvidíme na rentgenu. Snad to zlomené nebude. Dostal jsem ránu a viděl jsem, že mám něco s rukou.

Při podávání rukou jste už na ledě nebyl. Necítil jste se na to?

Ne, šel jsem hned ledovat prst. To pro mě bylo důležitější než si podat ruku.

Dnes to z vaší strany nebyl ideální výkon. Kde vidíte po herní stránce rezervy?

Musíme zapracovat na bruslení a osobních soubojích. Olomouc je silná. Tohle musíme vypilovat.

Vstřelil jste v přípravě druhý gól. Potěšil a povzbudil vaše sebevědomí?

To vždycky. Ale celkově týmový výkon musí být lepší, abychom zápasy dokázali zvládnout. Vedli jsme, takže to doma musíme udržet.

Poprvé jste nastoupil ve formaci s Kubišem a Podešvou. Byli jste u dvou vstřelených gólů, takže jste si sedli?

Nebylo to špatné. Pořád se formace točí. Zkouší se různé varianty. Hraje se mi s nimi dobře. Bylo by to fajn.

Příští týden vás čeká exhibice proti legendám. Už se se strýcem Miroslavem hecujete?

Ještě jsme si nepsali, ale myslím, že nějaké pošťuchávání proběhne. Těším se na ně. Měl hrát i táta, ale má nějaké potíže s nohou, takže bohužel hrát nemůže.

Podobná exhibice ve Zlíně dlouho nebyla. Bude to i pro vás hráče svátek?

Jasné. Ti hráči pro klub něco udělali a jsou tady vážení pánové. Pro mě bude jen čest si proti nim zahrát. Těším se na všechny hráče. Všechno jsou to legendy pro nás, kteří jsme zde vyrostli a sledovali je celou kariéru. Dá se říct, že je to i splněný sen.

REAKCE JURAJE MIKÚŠE:

„Mrzí mě to. Bylo to zkratové jednání. Určitě se omlouvám. Kvůli takovému zákroku jsem už dva roky nehrál. Léčíte se, dáte do toho hromadu peněz a pak vám dá někdo koleno. Nasr… mě to, ale určitě jsem nereagoval správně. To je celé, co k tomu můžu říct."

PSG ZLÍN – OLOMOUC 3:5 (1:1, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Podešva (Kubiš, Okál), 22. Okál (Žižka), 36. Vlach (Bořuta) – 16. Holec (Fořt, Knotek), 27. Holec (Fořt, Knotek), 29. Staněk, 36. Strapáč (Ostřížek, Staněk). Rozhodčí: Mikula, Malota – Bryška, Novák. Vyloučení: 1:4, navíc J. Mikuš (OLO) 5 min + DKU. Využití: Bez. V oslabení: 0:1. Diváci: 1500. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.

Zlín: Štůrala – Holomek, Marušák, Matějíček, Žižka, Bořuta, Blaťák, Kotvan – Bukarts, Holík, Říčka – Veselý, Vlach, Štumpf – Okál, Podešva, Kubiš – Ondráček, Šťastný, Chytil.

Olomouc: Falter – Vyrůbalík, Škůrek, Staněk, Houdek, J. Galvas, Jaroměřský – Holec, Knotek, Fořt, Strapáč, Ostřížek, Eberle, Mikúš T., Mikúš J., Skladaný, Burian, Jergl, Matai.