Co se už nyní s Čajánkovým koncem kariéry změnilo?

Těžko ještě říct. Sezona se teprve rozjíždí, takže zatím se nemusel řešit žádný problém. Nejsme v žádné krizi, zatím všechno funguje. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet a jak moc nám budou tihle kluci chybět. Nemyslím tím jen Čáju, ale i Lešouna. I on byl v kabině osobnost.

I trenér Vlach již přiznal, že už drobnosti vyplynuly na povrch, poté, co skončily tyhle dvě osobnosti. Jak může jejich ztráta tým poznamenat?

Budou muset se projevovat jiní hráči. I mladší kluci dostanou určitý prostor. Možná pro některé bude i pozitivní, že už tady nejsou. Záleží, jak rozjedeme sezonu a jak se bude vyvíjet a jakými fázemi sezony budeme procházet.

Stále hledáte kapitána. Máte svůj tip, kdo by mohl být novým vůdcem?

Mám. Je tam ale víc kluků. Bude celkem jedno, kdo bude kapitánem. Hlavně aby se tým nějak spojil a táhl za jeden provaz. Nejsou tam žádné skupinky, ale všichni jsme na stejné vlně. Fakt takové osobnosti, jakými jsou Čája nebo Lešoun. Ať už to vezme ten nebo ne, k němu se přidají další. Myslím, že to klidně může být i někdo z mladších hráčů.

Takže je podle vás úplně jedno, kdo céčko bude mít?

Zase úplně jedno to není. Ale je tam pár typů hráčů, kteří by jej mohli mít úplně v klidu.

Takže i třeba některý z nově příchozích?

Je možné, že i z nich. Ale ty kluky ještě poznáváme. Nebylo ještě žádné krizové období. To se pak nejlépe pozná, kdo v tom umí chodit a kdo se změní. Spíš bych to viděl ale na někoho z domácích hráčů, které znám lépe než nové kluky.

Myslíte, že budete muset měnit i herní styl?

Je to o komunikaci v lajnách. Čája s Lešounem si uměli udělat v lajnách pořádek. Takže záleží, jak lajny budou poskládané a jak si budou umět vyjít vstříc jednotliví hráči.

Vy byste si dokázal představit být kapitánem?

Kdyby mě kluci zvolili, asi bych to vzal. Ale úplně nejraději bych to přenechal někomu jinému. (Úsměv.) V této pozici bych viděl někoho jiného.

Céčko jste měl už během angažmá v Českých Budějovicích. Jak na to vzpomínáte?

Tam na to úplně nejlépe nevzpomínám. Moc se nám nedařilo a byly tam negativní ohlasy na trenéra (Ernesta Bokroše – pozn. aut.) Podle mě ani tým nebyl úplně ideálně poskládaný.

S Petrem Čajánkem jste se viděl?

Ano, a stýkáme se často. Bavíme se o všem. Jsme v kontaktu. Stejně jako s Lešounem. Teď byl v Kanadě, kde měl malého na nějakém kempu, a dlouho tady nebyl. Ale i s ním se stýkám.

Do lajny jste k sobě dostal Petra Holíka a Dana Štumpfa. Jaký z toho máte pocit?

Z tréninku to jde těžko odhadnout, budu hrát teprve zápas se Slovanem. (rozhovor vznikal včera dopoledne – pozn. aut.) Takže zatím těžko odhadnout. Ale domluvíme se, umím se přizpůsobit. Jsem schopný vyjít skoro s každým.