Holá fakta, která neošidíte. I proto kouč Vlach včera raději zvolil regeneraci a hráči se šli vyklusat. Na ledě se objevilo jen pár jednotlivců s trenérem obránců Martinem Hamrlíkem. „Bylo toho dost a ještě dost toho bude," ví kouč Vlach.

Přesto ani v zápase, který je pro ševce spíš zátěží, šetřit nikoho nebude. „Nenecháme odpočívat ani starší hráče. V Djugaardenu (0:8) se nám to neosvědčilo. Dostávají se do tempa pomaleji. Třeba si alespoň zvedneme střelecké sebevědomí," snaží se najít pozitivum na dnešní bitvě, kterou hostí Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně až od 19:30. „V zápase už o nic nejde. Ani jeden z týmů nemá prakticky šanci postoupit. Proto očekáváme, s jakým týmem Berlín přijede. Bude se hrát bez nervů, očekávám zápas nahoru-dolů. Přesto pro diváky moc přitažlivý nebude," přiznal upřímně Rostislav Vlach.

Ten po nedělní porážce 2:5 v Plzni má navíc problémy s obránci. Z devíti beků na zlínské soupisce je hned pět mimo hru a v obraně zaskočí útočník Filip Čech. Poslední utkání totiž nedohráli zadáci Kotvan (zasažen pukem do oblasti hlavy a krku) i Horák (nespecifikované zranění na ruce) a nemůže s nimi počítat ani nyní. Navíc hrát nebude Matějíček (nemoc). Nastoupit nemůže ani útočník Kubiš (poraněné tříslo). „Zranění jsou problém. Snad se co nejdřív dají kluci dohromady. Uvidíme, jestli budou k využití už v pátek," podotkl neurčitě s obavami Vlach.

Zkušený bek Tesařík zase není na soupisce pro Ligu mistrů, stejně jako forvardi Říčka se Šťastným. „Mezi útočníky problém není. Tam máme k dispozici Fořta se Sedláčkem," potvrdil Vlach, jenž dnes nasadí do branky Libora Kašíka.

Během tohoto týdne by se zároveň měla rozlousknout situace kolem působení havířovského Roberta Říčky, který společně s přerovským Davidem Šťastným zanechali proti Spartě (1:0) i v Plzni (2:5) slušný dojem. „Uvidíme, jak jednání dopadnou. Na to, že to byly jejich první extraligové zápasy, ani jeden z nich vyložené nezklamal. Uvidíme, zda si udrží svou výkonnost i nadále," poznamenal kouč úřadujících mistrů.