„Jsme strašně rádi, že se nám to povedlo. Jsme spokojení. Člověk si to užije vždycky stejně. A ať je to klidně i „blbá" druhá liga. Ale kluci se na hokej nadřou všude stejně. Pracují pro úspěch stejně jako v extralize," pochvaloval si přístup svých svěřenců hlavní kouč Jiří Dopita v rozhovoru pro Deník a Český rozhlas Radiožurnál.

„Spadl mi velký kámen ze srdce a zmocnila se mne velká úleva. Posledních čtrnáct dnů bylo hodně těžkých. Ale pak když vidíte, že štreku ze Vsetína do Jablonce jede na čtyři stovky fanoušků, to je něco neuvěřitelného. Klobouk dolů před nimi," vykládal sportovní manažer Vsetína a bývalý výtečný obránce Radim Tesařík, poté, co vylezl ze slavící vsetínské kabiny.

Ani chvilkama téměř podzimní počasí neodradilo návštěvníky Velikonočního jarmarku, který se konal ve čtvrtek 13. dubna na Dolním náměstí ve Vsetíně.
OBRAZEM: Velikonoční jarmark ve Vsetíně

Po suverénní základní části Vsetín ovládl poměrně jasně i play-off. Ztratil pouze jeden zápas z jedenácti v semifinále s Hodonínem. Prověrka a krizové momenty přišly na Vsetín až během kvalifikace s Havlíčkovým Brodem a Jabloncem nad Nisou.

„Základní část jsme odehráli suverénně. Ne že bychom si to zasloužili, ale měli jsme pro to předpoklady. Poté byl na nás vyvíjen tlak, mančaft chvílemi byl nervózní. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí s Havlíčkovým Brodem, kdy jsme inkasovali 25 vteřin před koncem a v oslabení tři na čtyři jsme dali gól. Ale také to všechno mohlo být jinak a dnes jsme tady mohli jet na „výlet". Takový je sport a jsme rádi, že štěstí se k nám přiklonilo," ulevil si kouč Vsetína, který pět ze sedmi extraligových titulů slavil právě s týmem z Lapače.

Dopita a spol. už před sezonou vyhlásil jasný cíl – postup. A podle tohoto scénáře Vsetín pojal celou sezonu. Jenže byl pod obrovským tlakem. Suverénní triumf v základní části? Pěkné. Vítězství ve finále druhé ligy s Porubou? Paráda! Ale celý Vsetín mohl slavit až v Jablonci. Teprve na Severu Čech byl zadaný úkol splněn.

Demolicí tří aut skončila ve středu 12. dubna 2017 večer v Novém Hrozenkově divoká jízda trojice mladíků ze Vsetínska. Viníkem nehody byl zřejmě devatenáctiletý řidič vozu Citroen ze Vsetínska, který jel příliš rychle a nezvládl řízení. Nehodou způsobená
Mladý řidič příliš šlapal na plyn, zdemoloval tři auta i plot

„Samozřejmě, to je tak v každé soutěži. Vždy je někdo favorit a má na sobě tlak. Vsetín se o postup pral tři roky a teprve letos se to podařilo. Tým měl svou kvalitu. Vyhlašovat, že nám stačí semifinále nebo finále, by od nás bylo falešné. Kluci se s tím museli poprat a jsem rád, že to zvládli," ulevil si Dopita, který už rovněž přemýšlí nad účinkováním ve druhé nejvyšší soutěži.

Ta se totiž letos uzavře, sestupovat se nově nebude. „Je výhodou, že Vsetín k tomu přistoupí zodpovědně. A kádr bude chtít mít konkurenceschopný i v první lize. Už jsem totiž slyšel, že se nesestupuje, tak se to pojme v pohodě. Ale my zase budeme chtít hrát co nejlépe. Myslet si něco jiného by bylo špatně i vůči divákům. Ve Vsetíně hokej žerou, bylo by proto špatné, kdyby se tým neposkládal v rámci možností co nejlepší," myslí si Dopita.

Přestože zástupci Vsetína pár minut po zápase netušili, jakým způsobem oslavy pojmou, na Valašsku poteče vodopád slivovice.  „Něco se chystá. Na pátek máme připravenou oslavu mezi sebou. Kluci někam vyrazí. V sobotu pak máme oslavu ve 14 hodin před městským úřadem ve Vsetíně, kde by neměl chybět ani starosta," prozradil Radim Tesařík.

Na snímku vlevo Radim Kucharczyk.
Lídrovi Kucharczykovi se ulevilo. Oslavy? Už stárnu, usmál se

JABLONEC NAD NISOU - VSETÍN 3:7 (0:2, 1:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 34. Bříška (Frk), 54. Havlas (Bříška), 58. Havlas (Bříška) – 13. Finsterle (Zúbek, Pokorný), 17. Šilhavý (Kajaba), 28. Ostrčil (Finsterle), 31. Ostrčil (Kucharczyk), 32. Hryciow (Zúbek), 32. Jeník (Čuřík), 52. Vávra. Rozhodčí: Přikryl, Sýkora – Beneš, Šimáň. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 1 200 (vyprodáno).

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (32. Bouška) – Pulec, Žalud, Čechura, Pavlů (A), Pilař, Hubáček – Tondr, Bříška (C), Havlas – Homolka, Demel, Babec – Zeman, Brokeš, Frk – Švík.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Jeník, Čech (A), Jánáček, Ostrčil, Stuchlík, Mojžíš (C), Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík (A), Kajaba, Hrazdira, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Hořanský, Kucharczyk.

Útočník Vsetína Tomáš Vávra (vlevo) po nedělní trefě na 1:0 do sítě Havlíčkova Brodu nechal rozproudit emoce. Poté ale přišly i kritické momenty
Vávra: V Jablonci to bude veselé. Oslavíme to