Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) klub z Valašska vyřadila z extraligy za neplnění podmínek pro účast na začátku června. Od té doby se celé Valašsku upínalo k verdiktu arbitráže, která vydání definitivního rozhodnutí nekonečně protahovala.

Vsetín byl vyloučen z extraligy na zasedání 6. června, kdy pro jeho vyřazení hlasovalo deset klubů. Důvodem vyřazení bylo, že vedení extraligy nemohlo čerpat ze sedmimilionové bankovní garance peníze na zaplacení vsetínských dluhů, protože se ukázalo, že šlo jen o termínovaný vklad města.
Valaši se ale obrátili s odvoláním k arbitráži, která jejich stížnost začala řešit 24. července. Včera po poledni ale vyšla do světa zdrcující zpráva, která znamená konec s extraligovou soutěží na Valašsku.

„Zatím nemohu předeslat, co přesně se bude dít v nejbližší době. Ale co nejrychleji se musíme s právníky dohodnout, jaké podnikneme další kroky,“ konstatoval včera předseda představenstva klubu Oldřich Štefl. Také Květoslava Othová, starostka města, které je majoritním vlastníkem klubu, včera ujišťovala, že se Vsetín jen tak nevzdá. „Byli jsme přichystáni na všechny varianty. Máme tedy připravený plán, jak se budeme bránit právní cestou,“ vyjádřila se Othová. Hráči včera v nevědomosti absolvovali ještě dopolední trénink, pak se ale nemilosrdný verdikt dozvěděli.

„Do posledních chvíle jsem věřil, že to dopadne dobře a že se tady extraliga bude hrát. Jak se ale minulý pátek řeklo, že už se výsledek ví, nikdo ho přitom neřekl a čekalo se přes víkend, tak jsem měl takový pocit, že to špatně dopadne. To se taky bohužel taky potvrdilo,“ posteskl si kapitán týmu Luboš Rob.

„Všichni z nás do poslední chvíle věřili, že dopadne odvolání v náš prospěch. Proto taky jsme tu zůstávali. Zklamání v kabině je opravdu velké,“ poznamenal sklesle Luboš Rob. Vsetín nyní vyčerpal možnosti dovolat se svého u sportovních instancí. Nad možností, zda valašský klub postoupí celou záležitost civilním soudům, však nechtěl šéf klubu Štefl planě spekulovat. „Teď se musejí sejít akcionáři klubu, kteří také rozhodnou o dalším postupu. Nic víc k tomu nelze říct,“ dodal Štefl.