Ve 41. minutě ránou od modré čáry zařídil vítězný gól proti Vítkovicím a přiblížil ševce předkolu play off.

„Otevřel se mi prostor. Petr Čajánek stál fantasticky před brankou. Dolejš vůbec nic neviděl. Půlka brány byla prázdná, tak jsem se to snažil trefit a vyšlo to," pronesl Aleš Holík.

Jenže zatímco jiným hráčům při popisu premiérové extraligové trefy jiskří oči, zlínský rodák v sobě dusil velké zklamání. Prvoligový Šumperk totiž jako kapitán ani tentokrát nedovedl do play off. O naději přišel v sobotu na ledě Kladna, kde prohrál 2:7.

„V Šumperku jsme pokazili celou sezonu. Je to pro mě obrovské zklamání. Těžko to budu překousávat," přiznal Holík.

Navzdory zklamání ale přijel pomoct Zlínu, který přišel kvůli nespecifikovanému zranění v dolní polovině těla o Marušáka.

„Cítil jsem se hrozně, ale spíš z nevyspání. Přijel jsem někdy o půlnoci z Kladna a nemohl jsem usnout. Usnul jsem o půl třetí ráno a o půl šesté jsem už vstával, abych vyrazil sem. Snažil jsem se usnout aspoň po obědě, ale nešlo to. Bylo to hektické," odfrkl si Holík.

Přesto po zápase šla z úst trenéra Juraje Juríka jen slova chvály.

„V technice přihrávky a pojetím se Jirkovi Marušákovi vyrovnal. Dal důležitý gól. Když přijel, hru nám oživil a dal klíčový gól," vysekl zkušenému obránci kompliment Jurík.

I proto je na roztrhání. Už dnes totiž odehraje třetí zápas ve třech dnech. A to ještě v jiném dresu. Poté, co Šumperku vyhasla naděje na vyřazovací boje, o jeho služby zažádala konkurenční Třebíč. V jejím dresu odehraje už dnešní bitvu proti Benátkám nad Jizerou.

„Ještě do půlnoci si stihla vyřídit moje střídavé starty. Teď je to na domluvě trenérů. Věděl jsem o této možnosti tři týdny dopředu. Čekalo se jen, jak dopadne sobotní zápas. Tím, že jsme ztratili veškeré šance, tak se to vyřídilo. Raději bych hrál v Šumperku a měl s ním úspěchy, ale musím to přijmout jako realitu

. Jsem rád, že můžu naskočit i tady ve Zlíně, ale v Šumperku mám manželku a děti," přiznává zlínský odchovanec, že srdce jej už táhne jinam.

Přesto, když přijede, Zlín vítězí. Stejně jako 5. prosince, když pomohl porazit 3:2 Mladou Boleslav. Tehdy trápící se Zlín byl dvanáctý a pomalými krůčky se zvedal ode dna.

„Nálada je jiná, kluci vyhrávají, dostali se na příčky předkola. Ale i předtím byla pozitivní atmosféra, což se všude jen tak nevidí. Jde cítit tady úplně z každého. Myslím, že je to obrovský díl k tomu, aby se dostali do play off," nabídl Holík pohled zvenčí do mistrovské kabiny.