V týdnu se totiž kompletní kádr podrobil testům a všechny odebrané vzorky na COVID-19 jsou podle vyjádření Krajské hygienické stanice Zlínského kraje negativní.

Kromě hráčů byli testováni také členové realizačního týmu a lidé z vedení klubu, kteří přicházejí s týmem do každodenního kontaktu.

„U nikoho z nich se nemoc neprokázala," potvrdil marketingový manažer PSG Berani Zlín Libor Kožík.

Svěřenci trenérů Roberta Svobody a Martina Hamrlíka se na Zimním stadionu Luďka Čajky poprvé sejdou v pondělí dopoledne, aby po letní přestávce zahájili herní přípravu na ledě.

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně. Ilustrační foto
Covid přerušil tréninky mládežníků Beranů. Nakaženi jsou další dorostenci

Klub však v návaznosti na současnou epidemiologickou situaci přijal bezpečností opatření.

„Na tréninky extraligového týmu platí přísný zákaz vstupu všech návštěvníků s výjimkou akreditovaných osob. V rámci opatření je potřeba dbát na dodržení rozestupů mimo ledovou plochu,“ uvedl Kožík. U

ž v týdnu prošly prostory haly PSG Areny dezinfekcí.

Kvůli pozitivnímu testu u jednoho z hráčů přerušil přípravu extraligový nováček Motor České Budějovice. Preventivně odložily pondělní start tréninků na ledě Vítkovice.

V Hradci Králové museli tři hráči po testech na koronavirus do karantény, přesto by měl tým od pondělí společně trénovat na ledě. Ve čtvrtek přerušili kvůli nákaze v týmu přípravu na sezonu hokejisté Litvínova.