„Jsem za to strašně rád, že mě to trefovalo," poznamenal skromně Kašík, který se blýskl třeba tygřím skokem proti střele Němce. „Věděl jsem, že to půjde nahoru, takže jsem vytlačil lapačku při přesunu co nejvýš to šlo," popsal Kašík úchvatný zákrok večera.

„Byl rozhodujícím faktorem. Plzeň měla strašně moc šancí. Byl výborný,“ vyzdvihl asistent zlínského trenéra Martin Hamrlík Kašíka, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu a přispěl k přerušení tří porážek v řadě.

Zatímco se po páteční absenci v Olomouci vrátil do sestavy Köhler, Zlín postrádal nemocného Šlahaře. „V kabině to vypadá na chřipku, hráčů tam není tolik, ale zvládli to. Někteří dostali velkou porci minut,“ poznamenal Hamrlík.

Trenéři tak točili jen deset útočníků a obránce Daniel Gazda alternoval nezvykle na křídle čtvrté útočné formace.

„On je dost ofenzivní, takže dělal samé dobré věci. On ví, co beci potřebují, což také dělá. Dopředu je Dan výborný. Splnil, co měl,“ pochválil Hamrlík mladého beka.

„Já tam mám jen sedm beků, což není tak těžké, ale už jsem Robertovi (Svobodovi) říkal, že to zvládl fantasticky,“ poznamenal Hamrlík.

Okálovo zranění

Navíc Okál už po prvním střídání dohrál, když dostal pukem do obličeje, v jeho tváři bylo spousta krve. „Naštěstí to dostal pukem naplacato, takže nemá nic zlomeného. Je zašitý, týden si dá volno a měl by být k dispozici,“ poznamenal ke zdravotnímu stavu Okála, který se ještě v polovině zápasů alespoň posadil na střídačku vedle náhradního brankáře Hufa.

V té době už Zlín vedl 3:0 po brankách Dufka a čerstvého otce Honejska z první třetiny a Sedláčka, který se prosadil ve 24. minutě. Ačkoliv Plzeň měla spousta šancí, v brance Zlína stála zeď se jmenovkou Libor Kašík, který pochytal všech 32 střel Plzně.

Hokejisté PSG Berani Zlín hrají s Plzní. Antonín Honejsek
Honejsek oslavil narození syna dvěma góly. Emotivní chvíle, přiznal

„Chtěl bych pochválit celý mančaft. Byl to jiný obrázek než ve Vítkovicích. Přiklonilo se k nám i štěstí, přišla i super návštěva,“ pochvaloval si Hamrlík.

Ve 44. minutě zvýšil vedení francouzský útočník Claireaux a Zlín bez problémů dokráčel k další výhře.

„Nebyli jsme horší, Zlín byl efektivní v koncovce, využil své šance. Průběh zápasu mu šel na ruku. Pak už se s tím těžko něco dělá. Viděli jsme ale jinou Plzeň než v minulých zápasech, kluci byli nachystaní se o výsledek porvat na rozdíl od zápasů v minulém období. Nebyli jsme horší,“ poznamenal asistent trenéra Plzně Jan Hanzlík.

PSG BERANI ZLÍN - PLZEŇ 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Dufek (Claireaux), 16. Honejsek (Kubiš), 24. P. Sedláček (Herman, Řezníček), 44. Honejsek (Claireaux, Ferenc).

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Buchta – Köhler, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Fryšara – Herman, Claireaux, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Gazda.

HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Houdek – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Pour – V. Němec, Kolda, Rob – Heřman, Vracovský.

Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Rampír, Axman. Diváci: 4706