„Jsem tady na zkoušku, splnil se mi tím sen, ale musím makat dál. Ještě nic nemám jistého. Zatím mám z toho pozitivní dojmy. I kluci v kabině jsou v pohodě," ohlíží se Zadražil, který ve Zlíně odehrál už úterní zápas ve slovenských Piešťanech (6:4).

„Nejevil se špatně. Má ve hře přehled, herní myšlení, potřeboval by větší agresivitu v soubojích. Ale v zápase nedělal výrazné chyby. S jeho výkony jsme byli celkem spokojení," poznamenal hlavní kouč Rostislav Vlach.

Za Zadražila poslal Zlín na Vysočinu robustního slovenského obránce Oldricha Kotvana, kde by měl být po dobu střídavého startu Zadražila v Baťově městě. „Vytipovali jsme si ho.

Je to pravák, kterého jsme potřebovali. Má do budoucna perspektivu, že by eventuálně mohl nahradit některé hráče," nevylučuje Rostislav Vlach.

Zadražil momentálně trénuje se Zlínem, aby poznal mužstvo a byl připraven v sezoně zaskočit. S některými novými spoluhráči se přitom už zná. „Hlavně s Patrikem Urbancem z reprezentace. Ale pak i Pavlem Sedláčkem a Lukášem Buchtou. Nakonec i Oldou Kotvanem, který je nyní místo mě v Jihlavě. Zbytek týmu znám jen z televize," připomněl Zadražil, že pozorně sledoval loňskou jízdu v play off až do finále extraligy.

Nadcházející ročník však zřejmě zahájí v Jihlavě, ovšem v případě potřeby bude k dispozici právě Zlínu, kde má vyřízen střídavý start. „Vojta má v extralize garantováno dvacet zápasů," tvrdil na oficiálních stránkách jihlavského klubu jednatel Dukly Bedřich Ščerban, přičemž server uvádí, že je to jeden ze stěžejních bodů dohody obou klubů.

„Určitě to není tak, že bych měl slíbených dvacet zápasů. Musím něco předvést, aby si mě ve Zlíně nechali," odmítá sám Zadražil předběžnou dohodu o jistotě svých startů v extralize.

„Jihlava má ambice se někam posunout. Je pak otázka, jestli by nám Vojtu vůbec uvolnili. Nějaká dohoda mezi kluby ale existuje. Myslím, že je to srozumitelné. Jde hlavně o hráčův vývoj a jeho případný posun do extraligy," uvedl Vlach.

vizitka

Narozen: 3. 4. 1993 v Pelhřimově
Výška: 188 cm Váha: 85 kg
Hůl: pravá

V 1. lize: 52 zápasů, 6 gólů, 6 asistencí