Vidíte tedy svou budoucnost ve Zlíně?
Smlouvu ještě nemám, vyjednáváme. Uvidíme, jestli se dohodneme a bude zájem ze strany vedení klubu a trenérů nebo ne. Ale parta je tady dobrá, kluci tady chtějí hrát, což je hodně důležité. Chtěl bych zůstat, ale když to nevyjde, budu hledat něco jiného a budu makat někde jinde.

O Olomouci jste slyšel?
Je pravda, že to má na starost agent, ale asi by se mě zeptal. Aspoň doufám, že by se ptal, jestli chci do Olomouce. O ničem nevím, a abych řekl pravdu, s nikým jsem se nebavil. Pro mě je prioritou Zlín. Jestli se dohodneme, chci být tady. Jsem tady spokojený.

Necítíte v kabině ani nějakou nejistotu, co se ve Zlíně bude po sezoně dít a kdo bude generálním sponzorem? Zatím vše působí poněkud mlhavě…
Něco jsem slyšel, asi máme stejné informace jako vy. Rozpočet je z nějaké části naplněný. Většinou nám Karel (Adamík) nebo dřív Patrik (Kamas) sdělili informace, jak to s penězi je. Za takové jednání musím tohle vedení pochválit. Nikdy jsme problémy s penězi neměli. Jestli lidé někdy spekulovali o tom, že jsme peníze nedostali, to se tady nikdy nestalo. V tomto je zde jistota a jsou tady natolik schopní lidé kolem hokeje, že peníze seženou a půjdou do další sezony s čistým štítem. Budou vědět, co si mohou dovolit. Když nebudou peníze, nemohou se podívat ani hráči.

Přesto se asi bavíte mezi sebou a máte přehled, že Petr Holík míří do KHL, či Robert Říčka do pražské Sparty…
Samozřejmě. Když sedíme v kabině, také o tom i vtipkujeme. Je to každého věc. To je hokejový život. Někdy se člověk rozhodne odejít, kluci si to vybrali. Bude na hráčích, co tedy budou, aby je zastoupili a tým dál fungoval. Podívejte se na Olomouc, která celou sezonu hrála o play-off bojovností, třebaže tam nemají hvězdy.

Čtěte také: Zlín doma Olomouci nedal ani gól. Lidem se chceme omluvit, vzkázal kouč Svoboda

Naopak se má za to, že zůstane současná trenérská dvojice Robert Svoboda-Martin Hamrlík. Je to dobře?
Impulz jsme od nich dostali už v průběhu sezony. Šel vidět na první pohled. Bylo by dobře, kdyby setrvali. Možná pak budu nadávat na letní přípravu, ale šanci si zaslouží. Bude na nich, jak se k tomu postaví a i oni cítí, že mančaftu mají co dát a jsou s tím spokojení. Pak smlouvy podle mě podepíšou. Pak si budou vybírat mančaft oni.

Přistupujete tomu tak, abyste se hlavně nezranili a sezonu nějak dohráli?
Řekli jsme si, že zápasy odehrajeme, jak máme. Systémové věci tam být musí, ať je to přátelák, nebo play-out. Ale dnes jsme tak nehráli. Jezdili si hned několikrát dva na jednoho. Bylo tam málo důrazu do branky. Byly tam i nějaké tyčky. Možná, kdybychom dali gól na 1:1, vypadalo by to jinak. Samozřejmě, nikdo se už nechce zranit. Ale musí být větší nasazení, jít vidět, že chceme vyhrát. Ne že to jen odkloužeme.

Motivace se ale už hledá těžko, ne?
Je to těžké. Už jsme se o tom bavili. S tímto systémem soutěže by se mělo něco dělat. Je to těžké v tom, že jedeme do Karlových Varů. Vrátíte se ráno ve tři hodiny… Ale jsme profesionálové a musíme to odehrát za své jméno, klub důstojně.

Dnes to ale důstojné nebylo. Souhlasíte?
Měli jsme tam na začátku nějaké šance, mohli jsme dát góly. My jsme propadali a měli jsme snad jen patnáct střel (podle statistik 24). Nebyli jsme důrazní před brankou, proto jsme nemohli dát gól. Ani jsme neměli pořádné vyložené šance.

Čtěte také: Derby bez vítěze. Zlín i Slovácko slaví první jarní gól, body se dělily

Vy jste odehrál další zápas proti velkému kamarádovi Romanovi Vlachovi. Je to pro vás ještě prestižní věc?
Už ne. Jen jednou jsem tam zařval, až ho někdo na středu sestřelí. Udělal tam čtyři kličky pod nohama. Možná je to tím, že ho fakt kluci pošetřili, že tam byl zrovna on. Být tam někdo jiný, dostane podobně, jak tam jednou trefil Chmeldu (Lukáše Chmelíře – pozn. aut.) vypínačem. Ale Roman tak hraje, je to jeho věc.

Viděl jsem, že na začátku třetí třetiny jste se tam mezi střídačkami bavili…
Kýval tam na mě něco, smál se tomu. Ale vůbec jsem s ním nekomunikoval. Ani když jsme mezi třetinami jezdili kolečka. Soustředil jsem se na zápas. Teď po zápase si napíšeme, pokecáme, zítra půjdeme na kávu. Ale dnes jsme byli soupeři a takhle to beru.

Čtěte také: O víkendu se utkal Fastav Zlín s 1.FC Slovácko. Fandové byli umírnění