„Prohry nás neustále sráží a odráží to stav, ve kterém se nacházíme," štve Žižku.

Právě tohle vás ničí?

Každý tým tohle srazí k zemi. Je to škoda. Stálo nás to spoustu sil dotáhnout na 3:3. Bylo to hodně vydřené, bohužel v závěru jsme udělali chybu a Brno nás potrestalo.

Bídná koncovka je největší problém?

Na góly se nadřeme v každém zápase. Moc jich nedáváme. Snažíme se alespoň bránit, ale ani v defenzivní činnosti bůhvíjak nevynikáme. Hlavně doma dostáváme moc gólů. Musíme zase zmobilizovat síly do dalšího zápasu.

O to víc vás podobné porážky sráží psychicky?

Nejen v hokeji, ale v každém sportu dělá hlava až sedmdesát procent. Psychika jde pak poznat i na ledě v každé ztrátě puku i koncovce. Kdyby nám to šlo, vypadá to úplně jinak. Ze dna se musíme vyhrabat. Bude nás to stát hodně sil.

Podruhé během pěti dnů jste nastoupili proti Kometě. Byť jste prohráli, považujete jej za vydařenější zápas, než jste sehráli v pátek na domácím ledě?

Podle stavu i hry jsme hráli lépe. V posledních zápasech nám víc vyhovuje hrát venku, než doma, kde se dostáváme možná ještě pod větší tlak. Je to frustrující, ale bohužel, takový je hokej.

Jste v kabině jedním z nejzkušenějších. Tušíte, jak dál v této v této situaci?

To možná ano, ale podobnou situaci jsem nezažil. (Hořce se pousměje.) I pro mě je to nová situace. Každý musíme začít u sebe nesmíme se dívat vedle sebe v kabině, kdo kde udělal chybu. Věřím, že tvrdou prací to zlomíme.

Ale fanoušci vám zůstávají dál věrní…

To je jedna z pozitivních věcí. Věřím, že jsou soudní a vidí, že se snažíme a dřeme. Ale nejde to. A budou nás dál podporovat. ⋌(dan, dna)