O jeden krůček byli lepší a zaslouženě vyhráli," uznal Žižka.

Proč byli o krok napřed?

Nebylo to z naší strany ono. Dobře jsme sice začali, dali jsme gól z přesilovky. Ale další šance jsme už neproměnili. Začali jsme hrát složitě, což na těžkém ledě moc nešlo. Uměli lépe zužitkovat kvalitu plochy. My jsme si to až příliš komplikovali.

Bod tedy berete?

Co se týká zápasu, určitě ho bereme. Srovnávali jsme až v poslední minutě. Už to vypadalo, že bychom to mohli dotáhnout na nájezdy. Docela jsme si na ně věřili. Byli lepší a zaslouženě vyhráli.

První přesilovku jste proměnili, ale jinak vám nešly. Kde je problém?

Začali jsme je zkoušet až v posledních pár trénincích. Pořád je to ještě syrové. Čím déle v tomto složení budeme hrát, mělo by si to sednout. Je to ale o větší jednoduchosti v přesilovkách. Pásmo je velké. Dostanete se snadněji k dorážkám. A jak jsme viděli, dá se držet soupeř v zámku i po celé dvě minuty. Chce to i trpělivost a připravit si i dobrou palebnou pozici a zužitkovat to.

Jak se seběhla celá vaše gólová situace?

Ani pořádně nevím, jestli jsem ho dal já. Možná to ještě někdo tečoval. Šlo to až od tyčky do branky.

Když srovnáte všechny tři soupeře v Lize mistrů, který byl nejlepší?

Asi Djurgaarden, který tady odehrál slušný zápas. Fribourg i přes výhru na tom tak dobře nebyl. Ale i oni si vytvořili šance. Ale hráli jednodušeji. Hodně podobně hrál i Eisbären.

Jste rádi, že do Švýcarska poletíte a nemusíte se trmácet autobusem?

Rozhodně. Lépe se připravíme. Nebudeme tak unavení. Autobusem bychom cestovali snad třináct hodin.

Vnímali jste, že v první třetině fanoušky protestovali proti bílým dresům odchodem z kotle?

Ani ne. Větší problém byl led, mlha a ventilátor, který když hučí, na ledě nejde příliš rozumět. Ale všiml jsem si toho, že v první třetině fanoušci odešli ze sektoru.