Indiánům se přitom venku vůbec nedaří, vždyť v Baťově městě uspěli po pěti porážkách v řadě a celkově teprve posedmé v sezoně. „Je to potěšující. Chci tým pochválit za bojovný výkon," liboval si hlavní kouč Plzně Milan Razým.

Zlín přitom ve 25. vzájemném zápase za poslední tři roky prohrával už 0:2, když v závěru první části pláchl Kratěna. Ve 27. minutě pak podruhé udeřil Lev.

Jenže berani se nedali a dvěma využitými přesilovkami se vrátili zpět do zápasu. Nejprve Čajánek tečoval nahození Valenty a o dvě minuty později zlínský kapitán připravil i gólovku pro Holíka.

„Tohle chci vyzdvihnout. Cením si, že jsme to nezabalili. Jenže určitou nekoncentrovaností jsme se připravili o výhru. Přitom na ledě byla zkušená první pětka, která situaci podcenila. Na dva góly jsme se nadřeli a pak jsme je zase ztratili," litoval Vlach.

„Tým nabádám, aby se nekoukal na výsledek a hrál za každého stavu stejně. Nesložili jsme zbraně a pořád produkovali svou hru, což se nám vyplatilo," lebedil si Razým.

Herně vyrovnaný zápas však Plzeň zlomila na svou stranu lepší produktivitou. Berani sice měli několik nadějných šancí i přesilovku pět na tři. Vše ale plzeňský brankář Machovský pochytal. „Podržel nás," vyzdvihl Razým výkon gólmana, který si připsal 35 úspěšných zásahů.

Naopak Zlín otevřel Škodovce okna v obraně dokořán. Zlínské individuální chyby v obraně nemilosrdně ještě do konce druhé třetiny potrestala. Jen 16 vteřin po vyrovnávacím gólu Holíka vrátil vedení Plzni Pletka a za dalších 55 sekund rozhodl druhou trefou v zápase Lev.

„Druhá třetina rozhodla, když jsme si dvoubrankové vedení vzali zpět," liboval si Razým.

V závěrečné části si Plzeň svůj náskok hlídala a Zlín k ničemu nepustila. Půl minuty před koncem Okál v pěstním souboji u střídaček složil provokatéra Dudu a za potlesku ochozů zamířil předčasně do kabiny.