„Olomouci jsme vyšli vstříc, protože je to nepříjemná věc. Už minulý zápas hráli v ořezané sestavě a navíc mají odložený i zítřejší zápas. Je to slušnost jim vyhovět. Nám to nijak zvlášť nenaruší koncepci, jediná změna je, že kluci místo pondělí budou mít volno v sobotu," vysvětloval neplánovanou změnu programu kouč Zlína Robert Svoboda.

S Hradcem Králové se Olomouc utká v úterý 24. ledna a ve Zlíně se představí již v úterý 10. ledna. Kádr Kohoutů provázely zdravotní potíže už v úterním domácím duelu s Chomutovem, v kterém prohráli 1:3. V zápase nastoupilo za Olomouc jen šest obránců a devět útočníků, a během dvou dnů ke zlepšení nedošlo.

„Jsme rádi, že nám Hradec i Zlín vyšly vstříc, protože teď opravdu nejsme ve stavu hrát další zápas. Zhruba polovina kádru marodí. U některých hráčů nemoc doznívá, jiní to ale chytili. Snad se do konce týdne dáme nějak dohromady," řekl ČTK olomoucký trenér Zdeněk Venera.

Ze sestavy mu už v úterý kvůli epidemii vypadli beci Martin Vyrůbalík, Robin Staněk, Jakub Matai a útočníci Jan Eberle, Tomáš Fořt, Miroslav Holec, Aleš Jergl, Marek Laš nebo David Ostřížek. „Nemám ve zvyku hledat výmluvy, ale toto jsem nezažil, aby v den zápasu mělo devět hráčů průjem a horečky," řekl Venera po úterním duelu.

„Navíc nám chyběli ti, co chybí od začátku roku – Skrbek s Řípou i brankářská dvojka Falter. Juraj Mikúš hrál po čtyřicítkách horečkách, které měl pět dní před zápasem. Průběh tím byl ovlivněn, dohrávali jsme na dvě a půl pětky. Ostřížek ani nenastoupil, Rašner odstoupil. Zápas ale nešlo odložit," uvedl Venera.