Rozhodl o tom dnešní los v dějišti mistrovství světa Minsku, na kterém se podílel i asistent trenéra české reprezentace Jaroslav Špaček.
Se Zlínem se v Lize mistrů představí dalších pět českých týmů - Sparta Praha, Liberec, Pardubice, Vítkovice a Třinec. Stejně jako další kluby z jedné země nemohly být nalosovány do jedné skupiny.

Pražané budou hrát se švédským Växjö, jemuž v předešlých letech pravidelně vypomáhal Jan Hlaváč, s německým Mannheimem a týmem KalPa Kuopio z Finska.

Liberec čekají souboje s Kärpätem Oulu (Fin.), za který hrají Ivan Huml a Vladimír Eminger, Kolínem nad Rýnem a Košicemi, jejichž dres tradičně oblékají čeští krajánci. V minulých dnech do kádru slovenského mistra zamířil Radek Philipp a na soupisce jsou nadále Tomáš Klouček, Alexandr Hylák nebo Michal Šeda.

Pardubice nastoupí proti Bolzanu (It.), Linköpingu (Švéd.) a TPS Turku, který v tomto týdnu angažoval Radka Smoleňáka. Bolzanu k triumfu v mezinárodní lize EBEL pomohl i brankář Jaroslav Hübl, jenž by ale v Itálii neměl pokračovat. V Linköpingu působí talentovaný juniorský reprezentant Jakub Vrána.
Vítkovice se mohou těšit na souboje s Ingolstadtem (Něm.), SaiPou Lappeenranta (Fin.) a EV Zug (Švýc.). Třinec se utká s Tapparou Tampere (Fin.), SC Bern (Švýc.) a Stavangerem Oilers (Nor.). Za Bern hrál v uplynulé sezoně Rostislav Olesz, smlouvu na další rok ale nemá.

Přehled skupin:
A: Kärpät Oulu, Kölner Haie, Bílí Tygři Liberec, HC Košice,
B: ZSC Lions, Färjestad, Vienna Capitals, Valerenga Oslo
C: Frölunda, Villach SV, Geneva Servette, Briancon Diables Rouges
D: PSG Zlín, Fribourg-Gottéron, Eisbären Berlin, Djurgården Stockholm,
E: Tappara Tampere, Oceláři Třinec, SC Bern, Stavanger Oilers
F: Südtirol Bolzano, Linköping HC, HC Pardubice, TPS Turku
G: Sparta Praha, Växjö Lakers, Adler Mannheim, KalPa Kuopio
H: ERC Ingolstadt, SaiPa Lappeenranta, Vítkovice Steel, EV Zug,
I: Red Bull Salzburg, Kloten Flyers, JYP Jyväskylä, HV 71,
J: Skellefteå, Krefeld Pinguine, IFK Helsinki, Sønderjyske Vojens,
K: Hamburg Freezers, Lukko Rauma, Lulea Hockey, Nottingham Panthers