Speciálním hostem bude i na zlínském vystoupení Bára Basiková, která se na turné usilovně připravuje. Společně se souborem zazpívá například velkou árii ze světoznámého muzikálu Andrew Lloyd Webbera. Samozřejmě nebude chybět ani Basikové operně laděný hit Veni Domine.

„Alexandrovci, to je naprosto originální těleso a spojení s nimi bude pro mě nová a zajímavá zkušenost," těší se Basiková na spolupráci se souborem.

S ruským souborem samozřejmě zavítá také vynikající sólista Vadim Ananev, známý též jako Mistr Kalinka. Ten měl v loňském roce sólový koncert v Praze. „Ananevovi tleskal vestoje plný sál Kongresového centra Praha. Jeho legendární „Kalinka" nebude chybět ani tentokrát," slibuje Pavel Košatka za organizátory.

Alexandrovci přijíždí do České republiky na své dosud největší turné. Kompletní soubor se všemi sólisty se představí ve třinácti městech, poté bude jejich cesta pokračovat na Slovensko.

Jejich repertoár už dávno netvoří pouze ruské národní písně, ale zasahuje do všech hudebních žánrů od klasiky přes jazz, rock až po moderní hudbu.

„Pro současné turné připravili Alexandrovci program, který spojuje osvědčenou klasiku a zcela nové písně v jejich repertoáru. Těšit se samozřejmě můžeme také na jejich úchvatné taneční výkony s jedinečnými choreografiemi," dodává Košatka.