Beseda s Josefem Kubáníkem se uskuteční na venkovní zahrádce Baru 1931, začátek je v 17 hodin. Vzhledem k omezenému počtu míst k sezení pořadatelé doporučují rezervaci. Vstup je zdarma.

Právě se Zlínem spojil Josef Kubáník několik let svého profesního života. Vystudoval zde Vyšší odbornou školu umění a dva roky byl členem souboru Městského divadla Zlín.

Nyní již řadu let působí ve Slováckém divadle Uherské Hradiště, jehož je současně tiskovým mluvčím. Diváci jej znají i z televizních seriálů, filmů či jako autora šesté nejprodávanější knihy loňského roku: Posledního deníku Květy Fialové. S touto vynikající českou herečkou jej léta pojil blízký vztah a společně účinkovali i v dnes již legendárním představení Harold a Maude, za které Květa Fialová získala Cenu Thálie.

Kabelkový veletrh ve Zlíně bude letos 21. září. Kabelky jsou již sváženy ze sběrných míst do zlínské Naděje.
Dva tisíce kabelek nabídne veletrh Naděje

Svůj nový román nazval Josef Kubáník jednoduše Herec a čtenáře v něm zve do lákavého světa divadla a filmu. Čtivý, napínavě vystavěný příběh s neobvyklým rozuzlením vyšel v Nakladatelství ZEĎ 8. září.

Impulsem k napsání románu o herecké hvězdě, jejíž život obrátí naruby chatování s neznámou osobou, byla pro Josefa Kubáníka skutečná příhoda, která se stala zpěvačce Lucie Bílé.

„Byl jsem překvapený, že tak fascinující námět ještě nikdo nezpracoval,“ říká k tomu Josef Kubáník.

„Moje kniha je fiktivním vyprávěním ze života populárního herce, ale může být o komkoliv, kdo si s někým anonymně píše. O člověku, který vůbec netuší, komu se svěřuje a s kým sdílí svůj život. A takových lidí jsou právě teď tisíce,” dodává.

Knihu bude možné na besedě zakoupit. Při této příležitosti navíc Knihkupectví Beta Dobrovský v Obchodním domě nabídne zájemcům Kubáníkovu předchozí knihu Poslední deník Květy Fialové s mimořádným zvýhodněním 20%.

Místa k sezení je možné rezervovat na info@bistrovalachy.cz.

O knize Josefa Kubáníka Herec

"Hlavním hrdinou knihy je Jan – známý, obletovaný, slávou zkažený i unavený herec. Když mu v telefonu omylem přistane smska z neznámého čísla, využije toho k nezávaznému klábosení: jaká úleva bavit se jen tak s dívkou, která o něm nic neví a on si tak nemusí na nic hrát! Konverzace s bystrou a vtipnou Martinou se ale brzy změní v napínavou psychologickou šarádu. Kdo z těch dvou je lepším hercem, kdo si tu s kým hraje a kdo je jen hračkou? Čtivý, obratně napsaný příběh s téměř detektivní zápletkou a několika překvapivými zvraty vypráví autor netradičně, jen pomocí sms a deníkových zápisků ústředního hrdiny."