Pódium před tamním Společenským domem roztančily a rozezpívaly tři folklorní soubory, které si do lázeňského města odskočily se špičkovými pořady z Kunovského léta.

„Jako první se dočkal potlesku diváků folklorní soubor Blazhevski ze Skopje v Makedonské republice, který se představil kompozicí z tradičních tanců západní strany Makedonie,“ uvedla Hana Felcmanová, kulturní manažerka luhačovických lázní.

Více než 30 verbířů si to rozdalo o národní titul.
Mladí verbíři cifrovali na hradišťském náměstí

Krev v žilách diváků pak rozproudil Řehořskou koledou, tanci Sedlák a U potoka dětský folklorní soubor Mladinka z Plzně a jeho stejnojmenná dětská muzika.

Pomyslnou tečku za luhačovickou ochutnávkou Kunovského léta udělal dětský folklorní soubor Razvitie ze severobulharského města Selvievo tradičním tancem a písněmi ze shopského regionu s názvem Detski narodni igri.

Soubor Lúčnica na Kunovském létě
Lúčnica přilákala na Kunovské léto stovky návštěvníků

„Kvalitu souboru dokazuje značka CIOFF, pod níž soubor pracuje třináct let,“ informovala Hana Felcmanová.

Lázeňští hosté, kteří si vystoupení dětských souborů nenechali ujít, je hodnotili jako velice působivé.

„Byl to vynikající nápad pořadatelů Kunovského léta, že přivedli do Luhačovic na sedmdesát zpěváčků, muzikantů a tanečníků, aby obohatili hosty lázeňského města o nové zážitky a dojmy,“ nechal se slyšet Jiří Janováč (71) ze slováckého Salaše.