Na Zlínsku mohli fanoušci kapelu slyšet ještě letos v červenci na vizovickém open air festivalu Masters of Rock. Nyní ale přijíždí s novými písničkami.

Na koncertu, který se bude konat zítra od 20 hodin v Masters of Rock Café na Čepkově, zazní především skladby z nové desky No Nuts No Glory.
Album vyšlo koncem loňského roku. Podle samotných hudebníků z Die Happy je dynamičtější a drsnější než všechna předešlá.

Už loni v prosinci vyrazili muzikanti na turné po evropských zemích. „Letošní podzimní část turné začala 12. října v Německu. Do Česka přijede kapela 1. listopadu,“ řekla Martina Benešová z pořádající agentury Pragokoncert.

„Společně s českými rockovými kapelami Nil a Dying Passion vystoupí postupně v klubech v Plzni, ve Zlíně, v Pardubicích a Praze. Navštíví ale také sportovní haly v Olomouci, Ostravě, Liberci a Českých Budějovicích. Tam je bude doprovázet skupina Divokej Bill,“ dodala Benešová.

Koncert, při němž vystoupili Die Happy ve Zlíně před dvěma lety, ukázal, že se umí německá formace na jevišti pěkně rozparádit.

„Marta Jandová dokáže z vystoupení udělat velkou show. Navíc je výhodou, že může s publikem komunikovat česky,“ uvedla Benešová.

Také muzikanti z obou doprovodných skupin mají za to, že se zlínské publikum dočká zajímavého zážitku. Možnosti vystupovat s německými rockery si považují.

„Je to pro nás čest. Věřím, že si nás díky Die Happy přijdou poslechnout i lidé, kteří na naše koncerty běžně nechodí,“ řekl kytarista českotřebovské skupiny Nil Jan Končický. „Koncert by nám mohl pomoci získat nové fanoušky. Myslím si, že to bude dobrá reklama,“ přisvědčil kytarista šumperských Dying Passion Stanislav Jelínek.