Podle ní se jedná o podstatu ženství, která spočívá v tom, že ženy okouzlují a tak trochu svádí.

„Ženy jsou emočně nevyzpytatelné, ale o to víc dokáží překvapit. Každopádně díky prvku nevyzpytatelnosti je možné se dočkat i ve všední dny malých zázraků a kouzel. Právě o okouzlení diváka nám příští sezonu půjde," vysvětlila s úsměvem Mikolášková.

Diváci se mohou těšit na pestrý výběr z klasické i soudobé, světové i české dramatické tvorby. Na začátku sezony ve Velkém sále k Divotvornému hrnci Hany Mikoláškové přičaruje něco ze svých kouzel Pejsek a kočička. Režie se ujme Zoja Mikotová, která se společně s ředitelem divadla Petrem Michálkem bude podílet také na hře Největší z Pierotů.

Další osobností, která se představí, bude Hrabě Monte Carlo v autorském textu Michaely Doleželové. Přírodní kouzla a čáry předvedou Žítkovské bohyně z nedalekých Bílých Karpat. S nimi se do Zlína vrátí také Dodo Gombár.

„Zdramatizovat a inscenovat román Žítkovské bohyně jsem navrhl dramaturgii zlínského divadla proto, že stopy, po kterých se odvíjí tento strhující magický příběh, jsou velmi blízko," řekl někdejší umělecký šéf zlínského divadla.

Nový repertoár uzavře muzikál My fair lady v režii Zdeňka Duška.

Diváci studia Z si jistě nenechají ujít Tracyho tygra Jozefa Krasuly. V divadelním klubu přibude i hravá a divoká jízda životem Kabaret Astragal alias Bonnie a Clyde po francouzsku v režii Anny Petrželkové.

„Ta byla nominovaná na cenu Talent roku letošních Thálií a diváci ji znají i jako režisérku úspěšné „Zetkové" inscenace Blanche a Marie," uzavřela tisková mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Setkání/Stretnutie ve Zlíně

Již krásných osmnácti let se letos dočká festival Setkání/Stretnutie, který se bude konat v Městském divadle Zlín ve dnech 23. až 25. května. Festival je určen nejen pro studenty divadelních oborů a divadelníky, ale také pro široké publikum. Prioritou letošního festivalu je „československá stopa".

„Na tři dny se ve Zlíně zrodí divadelní Československo, ve kterém by nám všem mělo být dobře," těší se šéfka úseku vnějších vztahů Vladimíra Dvořáková.

A co návštěvníky festivalu čeká? „Přijedou oblíbení Radošinci s tragikomedií Polooblačno a letošními Radoky ověnčené Dejvické divadlo, které představí novinku Racek. Slovenské národné divadlo Bratislava přiveze inscenaci Pohania. Do Zlína zavítá i Komorní scéna Aréna Ostrava s původní oceňovanou inscenací S nadějí i bez.
A Divadlo Husa na provázku potěší nejen děti představením Dášenka," vyjmenovala mluvčí městského divadla Veronika Jurčová.

Samozřejmě, že letos nebude chybět ani festivalové šapitó, kde se uskuteční velká část doprovodných akcí včetně zajímavých česko-slovenských koncertů. Zlíňané se také mohou také těšit na tradiční festivalový průvod ulicemi Zlína
s divadelní kapelou Proužkovaní.