Jméno Martin Kot by si měli příznivci vážné hudby zapamatovat. Pokud mladý hudebník udrží nastolený trend, bude mu hudební festival v Napajedlích brzy malý. Vždyť už teď je vítězem řady českých i mezinárodních hudebních přehlídek.

Festival vážné hudby se konal v Napajedlích po celý víkend. Zatímco v pátek a v neděli patřil koncertní sál zkušeným koncertním mistrům, v sobotu návštěvníci festivalu obdivovali především místní mladé naděje. Vystupovali totiž žáci tamní základní umělecké školy.

„Děti se hrozně snažily. Už dlouho před festivalem se pilně věnovaly tréninku. Protože se jednalo o vystoupení v rámci festivalu, kde vystupují i úspěšní hudebníci, cítili naši učitelé za výsledek obrovskou zodpovědnost. Ta se jim podařila přenést i na samotné děti, které nic nepodcenily," ocenila své svěřence Lenka Hanáčková, ředitelka napajedelské základní umělecké školy.

„Mělo to vysokou úroveň"

„Vzala mě sem kamarádka, moc na vážnou hudbu nechodím. Dnes se mi to ale moc líbilo. Mělo to profesionální úroveň," ocenila Magda Malíková, jedna z návštěvnic festivalu.

Festival vážné hudby se konal v Napajedlích letos už pošesté. Oblíbená hudební akce je pojata jako pocta napajedelskému rodákovi, známému hudebníkovi Rudolfu Firkušnému.