A když už zbývají do začátku akce jen poslední hodiny, zároveň se pracuje i na příštím ročníku.

„Festival se připravuje déle než rok. Je před námi o víkendu sedmý ročník, ale na tom osmém už přes měsíc pracujeme z hlediska bookingu hlavních vystupujících,“ podotkl včera ředitel pořádající agentury Velryba Michal Žáček.

V samotné zahradě holešovského zámku už podle něj přípravy nejsou dlouhé, zaměstnanci agentury se tam pohybují pouze od středy 14. června.
Co však pořadatele nejvíce tíží, není náročné přemisťování aparatury a stavba pódií: nejdůležitější je pro ně divák.

Tisková konference festivalu Holešovská regata ve Zlíně.
Holešovská Regata letos slibuje opět přehlídku hvězd

„Nejnáročnější je určitě zodpovědnost vůči všem, kteří na akci přijdou. Troufám si říct, že za uplynulých šest ročníků si Regata vybudovala velmi slušnou pověst a oblibu, určitě bych byl tedy nerad, pokud by se dobrá pověst nabourala tím, že bychom něco podcenili. Zbývá přežít ten hektický víkend, kdy se festival koná, a zase bude na chvilku klid,“ usmál se Michal Žáček.

Vzhledem k událostem posledních měsíců a let myslí také na holešovském festivalu o to víc na bezpečí návštěvníků.

„Bezpečnostní opatření jsme na Holešovské Regatě nikdy nepodceňovali, nejinak tomu bude i letos. Samozřejmě že jsme adekvátně přizpůsobili opatření současné bezpečnostní situaci, v této záležitosti velmi úzce spolupracujeme i se všemi složkami policie,“ potvrdil ředitel pořádající agentury.

Detaily ohledně opatření si policie s organizátory nechává pro sebe, o bezpečí návštěvníků bude prý ale dobře postaráno.

Michal Žáček
ON-LINE o Holešovské Regatě s Michalem Žáčkem

„Ujišťuji všechny diváky, že opatření budou důkladná, nicméně běžného festivalového návštěvníka by neměla omezovat, možná jen trošku delší bezpečnostní prohlídkou na vchodu,“ dodal Michal Žáček.

Festival si ale na letošek připravil i příjemnější novinky. Jednou z nich je třeba nové umístění hlavního pódia, které se přesune přímo před zámek, což je výhodné kvůli celkové průchodnosti festivalového areálu. Letos poprvé budou také návštěvníci u vstupu odbaveni pomocí elektronických čteček čárových kódů.

Obě inovace jsou na místě především kvůli množství lidí, kteří areál v průběhu víkendu navštíví. Jelikož se totiž lístky prodávají stejně dobře jako v minulých třech letech, pořadatelé očekávají i podobnou účast.

„Nechci věštit předem přesnou návštěvnost, ale podle předprodejů očekáváme zhruba stejnou jako při předešlých dvou ročnících, tedy něco mezi sedmnácti až dvaceti tisíci,“ dodal ředitel agentury Velryba.

Natáčení televizního seriálu Četníci z Luhačovic na lázeňské kolonádě v Luhačovicích.
Četníci z Luhačovic? Nově se přesunou do Kroměříže