Tisícíhlavému davu folkloristů a zástupců více než stovky obcí přihlížely i skupinky turistů z celého Česka.

"Právě jsme přijeli ze Žumberka a jsme na slavnostech vůbec poprvé. Sama nevím, kam jdeme, máme zde místní průvodkyni, ale předpokládám, že půjdeme někam, kde bude dobře vidět na průvod. Detaily programu neznáme, ale těším na to všeobecné veselí a zpívání," prozradila návštěvnice Josefa Bargelová.

Ačkoliv pro diváky i krojované představovaly předpovědi deštivého počasí komplikace, na účasti ve slavnostním průvodu to nebylo znát.

„Kroje jsou na déšť hodně náchylné, hlavně co se týká barev, které by mohly pustit, ale také tvaru. Sama mám oblečený i poměrně vzácný ornát, takže pláštěnku vytahuji ze všech nejdřív,“ dodala osmnáctiletá Natálie Juřičková z Mařatic.

Tradičnímu defilé na Masarykově náměstí nepřálo počasí

K ochutnání bylo možné zkusit taky pizza koláčky z Boršic.
Mikroregiony nabízely kulinářské speciality. Část programů rušily

Slavnosti vína objektivem Miroslava Potyky

Putování Vinohradskou ulicí

Putování ulicí Vinohradská na Slavnostech vína a otevřených památek komplikoval déšť.
Putování Vinohradskou bylo za deště pouze symbolické

Skupina Frajeři na výletní lodi Morava 

Plné muzikantské lodě vyplouvaly na Slavnostech vína každou půl hodinu. Za tu dobu s návštěvníky obkroužily řeku Moravu za doprovodu kapel Frajeři, Duo Graž a Vencas Group.
Hudební lodě na Moravě bavily návštěvníky i v dešti
Zahájení Slavností vína a otevřených památek se muselo kvůli dešti přesunout z uherskohradišťského Masarykova náměstí do tamního sálu Klubu kultury.
Zahájení Slavností vína muselo kvůli dešti pod střechu
Po několikaměsíční rekonstrukci se v předvečer letošních Slováckých slavností vína a otevřených památek otevřou Sklepy Mařatice. Jde o výjimečný sklepní labyrint, který vznikl propojením tří historických měšťanských vinných sklepů Jahoda, Herman a SYNOT.
Otevřou čtvrt kilometru dlouhý labyrint historických měšťanských sklepů
Průvod krojovaných. Ilustrační foto
Hradištěm se prožene masivní vlna folkloristů
Po několikaměsíční rekonstrukci se v předvečer letošních Slováckých slavností vína a otevřených památek otevřou Sklepy Mařatice. Jde o výjimečný sklepní labyrint, který vznikl propojením tří historických měšťanských vinných sklepů Jahoda, Herman a SYNOT
Výstava vín v rámci Slováckých slavností letos zdarma!