Zlínský rodák však nezapomíná ani na svou domovinu a čtenářům Zlínského deníku vzkazuje, aby stále poslouchali jeho hudbu. ,,Mám radost, když lidé při poslechu mé hudby zažívají příjemné chvíle," prozradil hudebník.

Felix Slováček, původním jménem Antonín Slováček, je přední český saxofonista, klarinetista i skladatel. Za svou dlouholetou tvorbu získal již řadu prestižních ocenění. Nadaný rodák studoval i na kroměřížské konzervatoři, kde na něj rádi vzpomínají.

,,Přeji si, aby mu stále fungovalo zdraví a mohl dál aktivně hrát ve své swingové kapele Big Band. Felix Slováček je velkým a nesmírně nadaným hudebníkem. Máme vždy radost, když k nám zavítá," říká ředitel konzervatoře v Kroměříži Miroslav Šiška.

Hrát by přestat ani nedokázal

Felix Slováček Zlín navštěvuje pravidelně a rád vzpomíná na mládí, které tu prožil. Stejně pozitivně na něj vzpomínají i Zlíňané.

,,Panu Slováčkovi přeji především zdraví. A také aby mu i nadále vydržel silný dech. Felixe Slováčka považuji za mistra v hraní na klarinet a saxofon. S obdivem sleduji celou jeho kariéru. Jsem mu velmi vděčný za to, že jako malenovický rodák celý život šíří dobré jméno Zlína," blahopřeje primátor města Zlína Miroslav Adámek.

Slavnému hudebníkovi v lednu tohoto roku doktoři našli nádor v obličeji. Ten mu byl rychle odstraněn a nyní se již věnuje rekonvalescenci a odpočinku.

,,Cítím se výborně. Hraji dál, nedokázal bych přestat. Zrovna v úterý jsem byl ve Zlíně hrál jsem tam při příležitosti otevření nové bankovní pobočky s kapelou a cítím se skutečně velmi dobře," řekl saxofonista a klarinetista Slováček.

Celá redakce Zlínského deníku přeje panu Slováčkovi vše nejlepší a hlavně pevné zdraví. (rop)