„Měli tady v podstatě premiéru. Tuším, že skladbu nacvičovali zhruba jen čtrnáct dní dopředu. Byla to taková improvizace, ale nebylo to vůbec poznat. Bylo to velice pěkné," pochválila všechny za pořadatele Renáta Nelešovská.

Počasí přálo, spíše až přespříliš. „Je horko až moc, ale nesmíme nadávat. Buďmě rádi," zasmála se.

Pro děti bylo připravené klaunské vystoupení, celá řada soutěží, svézt se také mohly například i na konících. S těmi přijela rodina Zdeňky Juráňové, která má v Tlumačově farmu.

„Máme opravdu hodné koně, takže se vůbec nemusíme bát vysadit na ně i ty nejmenší a rodiče mohou být bez obav," podotkla Zdeňka Juráňová. O svezení byl mezi dětmi velký zájem.

„Máme tu narváno. Často se nám i jinde stává, že chceme už odejít, ale děti nás nechtějí pustit. Jinak akce je výborná, klidně by tu ale mohlo být ještě více zábavy," dodala.

Také její synek Tom se do připravených soutěží zapojil, prohlédl si i auto tlumačovských hasičů. „Vyzkoušel jsem si jej i řídit. Asi budu hasičem," řekl.

„Je to tu parádní, super," zhodnotila zase Jana Juhaňáková z Tlumačova, zatímco její dcerka v tatínkově náruči se snažila hodit kruhy na krk umělého čápa. Spokojena byla třeba i rodina Pavly Odložilové.

„Děti si nechaly pomalovat obličej, jsou nadšené. Mě se nejvíce líbí to, že jsou spokojené a moc se tu za atrakce neplatí," konstatovala Pavla Odložilová.

Pro změnu starší si zase užívali třeba vystoupení dechové hudby Boršičanka.