V Kroměříži hrají benefiční zápas hokejoví amatéři

Kdy: sobota od 16 hodin

Kde: zimní stadion v Kroměříži S přiznanou nadsázkou lákají na slavnou zkratku ruské soutěže KHL, v případě sobotního benefičního utkání na zimním stadionu v Kroměříži se ale jedná o jinou KHL Kroměřížskou hokejovou ligu. I tamní amatérští hokejisté se ovšem utkají především s myšlenkou na dobrou věc: výtěžek z jejich zápasu totiž poputuje nadačnímu fondu dětské onkologie KRTEK, chybět nebude ani doprovodný program.

U Tří opic zazní valašský poprock

Kdy: sobota od 20 hodin Kde: klub Tři opice, Vsetín

Dvojice valašských pop- rockových kapel Shape The Cat ze Vsetína a Out Of Sorts z Valašského Meziříčí vystoupí v sobotu 14. ledna ve vsetínském hudebním klubu Tři opice. Kapela Shape The Cat vznikla v roce 2012 jako tříčlenná partička ve složení kytara, basa a bicí. Začala aktivně koncertovat v klubech i na velkých festivalových pódiích se svými částečně anglickými a částečně českými písněmi.

„Největší inspirací pro vznik byly kytarovky jako The Wombats nebo The Subways. V roce 2014 se rozrostla o dalšího člena a české texty se začínají stávat dominantní částí repertoáru," přiblížil David Kopecký z klubu Tři opice.

Členové Out Of Sorts sami sebe definují jako soubor, který „kašle na zaběhnuté standardy dnešního komerčního popu". Na kontě mají debutovou desku Wishes, Sauce, Sugar.

„Inspiraci čerpají z kapel, jako jsou Block Party, Arctic Monkeys nebo Foo Fighters, ale také v Karlu Krylovi a Jarkovi Nohavicovi," doplnil Kopecký. Koncert ve vsetínském klubu Tři opice začíná v sobotu 14. ledna ve 20 hodin.

7. ročník festivalu Cestovatelský mišmaš

Kdy: sobota od 15 hodin Kde: Napajedla

Známí i neznámí světoběžníci a dobrodruzi se s vámi podělí o zážitky ze svých cest na 7. ročníku festivalu Cestovatelský mišmaš. Je připraven program s besedami, hudbou a výtečným občerstvením. Besedy začínají od 15 hodin v Kině Napajedla, jako první bude o Azorských ostrovech rozprávět Jana Kysilková. Každou celou hodinu pak začíná beseda o dalších místech. Na programu je Santiago de Compostela s Patrikem Kotrbou, Kurdistán v podání Petry Pokorné a v 18 hodin přijde na řadu Barma. Koncert Jitky Šuranské v Klášterní kapli je naplánován na 20.30 hodin.

Grand Restaurant Festival Baroko na talíři

Kdy: neděle

Kde: Zlín, penzion Uno

Skvělé pokrmy v nejlepších restauracích za zvýhodněné festivalové ceny. To je VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu. Ochutnáte speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací. Letošní ročník s mottem „Baroko na talíři" proběhne od 15. ledna do 28. února 2017 ve vybraných restauracích. Ve Zlínském kraji proběhnou degustace v jediné restauraci, a to v penzionu Uno ve Zlíně. Můžete ochutnat králičí roládu, srnčí hřbet nebo zmrzlinu ze sýru Camembert.

Petr Raška bude poprvé vystavovat v Uherském Hradišti

Kdy: pátek v 17 hodin

Kde: Galerie Vladimíra Hrocha v Uh. Hradišti

Svou první autorskou výstavou v Uherském Hradišti otevře mladý malíř Petr Raška novou výstavní sezonu v Galerii Vladimíra Hrocha v Uherském Hradišti. Vernisáž se uskuteční v pátek v 17 hodin.

Autor pochází z Kyjova, ale s Uherským Hradištěm je úzce spjat především kvůli studiu na tamní střední uměleckoprůmyslové škole, kde absolvoval v ateliéru malby pod vedením akad. malíře Miroslava Maliny. Ve studiích malířství pokračoval v ateliéru akad. malíře Daniela Balabána na Ostravské univerzitě v Ostravě. Mimo malbu se zaměřuje také na kresbu a tvorbu objektů. Výstava, která představí průřez dosavadní tvorbou, potrvá do 28. února.

Ples připomene výročí stanovení Kunovic městem

Kdy: sobota od 20 hodin

Kde: Sportovní hala v Kunovicích

Ples města bude první z akcí, která připomene 20. výročí určení obce Kunovice městem. Letošní kunovický bál se v sobotu 14. ledna ponese v duchu rozverné atmosféry Paříže 30. let minulého století, kam se návštěvníci plesu přenesou prostřednictvím francouzského kankánu v provedení seniorů Tanečního klubu Rokaso a kabaretními a muzikálovými tanci, jimiž oslní taneční skupina Enola Flirt Society z Olomouce. Taneční umění exotického Orientu předvedou mistryně světa v tomto oboru z taneční skupiny Kaliyon. K tanci i poslechu budou po celý večer vyhrávat Plesový orchestr Coppelia, Swing Band Kroměříž a DJ Jaroslav Gruna. V přilehlém baru v tenisové hale, který se po čas plesu stane součástí plesového prostoru, bude v době od 21 do 23 hodin probíhat speciální ochutnávka vín z vinařství Vojtek v Polešovicích.

V Halenkovicích chystají hasičský ples

Kdy: sobota od 20 hodin

Kde: Kulturní dům Halenkovice

Bohatou tombolu, chutné občerstvení a hlavně zábavu až téměř do ranních hodin nabídne tradiční hasičský ples v Halenkovicích. Koná se v sobotu od 20 hodin v tamním kulturním domě. „Letos k tanci a poslechu zahraje hudbu pro všechny věkové generace oproti minulým ročníkům nová kapela. Přijede Midnight Express z Brna," láká za pořadatele Josef Gabrhelík. Hasičský ples potrvá zhruba do půl třetí ráno.

Chovatelská burza v kroměříži se konat nebude Z důvodu ptačí chřipky rozhodl ústavní ředitel Státní veterinární správy o zákazu konání výstav drůbeže, okrasného ptactva a holubů minimálně do konce ledna s možností prodloužení. Z TOHOTO DŮVODU SE BURZA V NEDĚLI 15. 1. 2017 NEBUDE KONAT.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU