Šedesátý ročník Filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně se měl původně uskutečnit v tradičním termínu na přelomu května a června, konkrétně 29. května až 6. června 2020. Podle vyjádření jeho pořadatelů ze Zlín, Film Festivalu, je zářijový termín tak reálnější.

„Je nám to nesmírně líto, že letos děti tradičně neoslaví svůj svátek a blížící se konec roku na našem festivalu, ale jeho termín musíme letos přeložit. Namísto konce školního roku plánujeme přivítat s dětmi jeho začátek,“ řekl prezident festivalu Čestmír Vančura.

Podle informací tiskové mluvčí Zlín Film Festivalu Kateřiny Martykánové se změna termínu dotkne i tradiční součásti doprovodného programu Salonu filmových klapek.

„Tento týden měla odstartovat v Praze Klapka tour 2020, která byla z pochopitelných důvodů pozastavena. O náhradním termínu i podobě celého projektu momentálně jednáme, již nyní však můžeme slíbit, že kompletní letošní kolekce klapek bude již brzy k vidění na webu www.salonfilmovychklapek.cz,“ uvedla členka správní rady Nadačního fondu FILMTALENT Zlín Markéta Pášmová.

Odkládá se také start Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2020. Ten se měl původně konat v sobotu 6. června.

„Půlmaraton se uskuteční mimo standardní rámec festivalu, a to v sobotu 12. září,“ doplnila Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu.

Ilustrační foto
Krajské nemocnice spustily web věnovaný informacím o koronaviru
První várku ústních roušek předali zástupci Městského divadla Zlín Krajské nemocnici Tomáše Bati. Vlevo ředitel divadla Petr Michálek.
Zlínské divadlo věnovalo zdravotníkům první pětistovku roušek