„Kapelu založil v roce 1983 v Chicagu zpěvák a baskytarista Paul Speckmann a Master je tak společně se skupinou Death považován za opravdu první deathmetalovou kapelu na světě,“ vysvětlila Martina Benešová z pořádající agentury.

Hudebníci vyráží na evropské turné s názvem Strike Your Idols Down 2009 a českému publiku se představí hned dvakrát. Dnes ve Zlíně a zítra v Pardubicích.

Master má na svém kontě řadu alb.

„V roce 1999 se Paul Speckmann podílel na projektu Martyr a následně se přestěhoval do Uherského Hradiště, kde se stal členem kapely Krabathor,“ řekla Benešová.

V roce 2002 hudebník natočil s kytaristou a bubeníkem Krabathor pod hlavičkou Master nové album. Poté se do sestavy namísto členů Krabathor zapojili kytarista a bubeník skupiny Shaark, kteří se podíleli na vzniku zatím tří desek.

Speciálními hosty koncertu budou další zajímavé kapely. Britští Pariah, němci Deaf Noise a další německá formace Vermin.

„Legenda Master otevře koncertní sezónu v našem městě. Myslím, že startujeme ve velkém stylu,“ pochvalovala si Benešová.

Koncert začne ve 20 hodin.