Majáles Zlín 2013 pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. „Tento rok byl jako ústřední téma vybrán Zvěřinec – téma, které probudí dravce v duši každého studenta," řekla Gabriela Blažková z organizačního týmu. Kdo bude králem?

Celá akce se uskuteční 7. května 2013 od 12:00 a začne průvodem přes centrum města. Poté bude pokračovat programem na náměstí Míru a nakonec proběhne hlavní večerní koncert ve Sportovní hale Euronics.

Letošní majálesový průvod odstartuje od 32. budovy ve svitovském areálu. Zde bude probíhat i doprovodný program v podobě tanečního workshopu. Konečnou stanicí průvodu bude náměstí Míru, kde se uskuteční odpolední nabitý program. Jako každý rok se bude volit Král Majáles, který bude muset porazit své konkurenty v soutěžích o zajímavé ceny. Svým hudebním nadáním oslní studentské kapely jako Acute dose, Side Effect, Ginger, Mistake a nevšední kulturní zážitek předvede duo Emil a Jakub.

Netradičně se večerní program přesunul do Sportovní haly Euronics, která poskytne festivalové zázemí a ještě lepší požitek z hudby.
Hlavní program letos nabídne velká jména z českých luhů a hájů. na pódiu se ukážou Ready Kirken, Sunshine, Ben Cristovao a jako headliner rozproudí krev v žilách Sto zvířat. Program bude obohacen o Silent Disco a večerem bude provázet Václav Havlík.
Zvěř na pochodu

Chystá se také předprodej vstupenek ve speciální edici za 99 korun. Počet však bude omezen, proto si budou muset zájemci pospíšit.

„Téma zvěřinec dává prostor pro vybouření kreativity při tvorbě kostýmů, které mohou charakterizovat třeba i povahu studentů v roli elegantních jelenů, šibalských lišek, ospalých medvědů nebo rychlých zajíců," uzavřela Blažková.