Megadeth nevystoupili už v pátek v Maďarsku a zrušili i další vystoupení na svém turné. Podle internetových stránek festivalu www.mastersofrock.cz Megadeth přislíbili účast na Masters of Rock 2017.

Megadeth jsou spolu se skupinami Metallica, Anthrax a Slayer, který ve Vizovicích hrál v pátek, členy velké trash metalové čtyřky. Kapely počátkem 80. let vzešly z undergroundu a postupně definovaly nový směr metalové hudby. Zakladatelem a lídrem Megadeth je zrzavý kytarista Dave Mustaine, který byl jedním z prvních členů Metalliky.

Kvůli svému nezvladatelnému chování pod vlivem alkoholu a drog byl ale ze skupiny v roce 1983 vyhozen. Hned poté Mustaine založil vlastní skupinu Megadeth, jež se stala jednou z nejúspěšnějších trashových kapel a celosvětově prodala zhruba 25 milionů desek.

První album Killing Is My Business… and Business Is Good! vydali Megadeth v roce 1985. Poznávací známkou skupiny je technický thrash metal spojený s textovou politickou a společenskou naštvaností. Nejslavnějším albem je Rust in Peace z roku 1990.

Ve Vizovicích měli Megadeth letos patřit mezi headlinery, jejich vystoupení mělo v neděli ve 22:30 letošní ročník přehlídky uzavřít. Na tento čas pořadatelé nyní posunuli koncert finské zpěvačky Tarji. Později oproti programu budou hrát i německá kapela Oomph!, finští folkmetalisté Ensiferum a australská kapela Airbourne.

S výpadky kapel se vizovický festival potýká výjimečně. Například punková kapela ze Skotska The Exploited ale přijela na festival loni až napotřetí. Předchozí dvě ohlášená vystoupení musela ze zdravotních důvodů rušit.