Nejen takové byly letošní Otrokovické letní slavnosti, kterými Otrokovice žily od pátku do neděle.

Nervy závodníků a hlasivky diváků otestovaly třeba sobotní závody dračích lodí, na které přijela například i posádka z Polska či Rakouska. Otrokovičtí ale samozřejmě nedali dopustit hlavně na svůj domácí tým.

„Závodí mi v něm bratr a neteř. Vždycky když závodí, jedeme je podpořit,“ pochlubila se Lenka Tydlačková z Otrokovic.

Ze všech sil bojovala například i posádka DL Ponorka Pardubice v čele s kapitánem Mirkem Černým. Otrokovických závodů se zúčastnili už potřetí.

„Po dva roky jsme měli výborné výsledky, bednové umístění. Letos uvidíme, jak to bude. Zatím moc spokojeni nejsme, bojujeme totiž s nedostatkem personálu. Posádku jsme nějak dali dohromady, tak uvidíme,“ řekl Deníku během závodů Mirek Černý.

Masters of Rock 2017. Dee Snider
Masters: desetitisíce spokojených rockerů. Ale také desítky vykradených stanů

Jejich tým prý přípravu na žádné závody nepodceňuje.

„Trénujeme dvakrát týdně v Pardubicích na Labi. Stále ale máme co zlepšovat,“ dodal s úsměvem.

Otrokovické letní slavnosti nabídly bohatý program, ve kterém si to své našel každý bez ohledu na věk. Zatímco dětem udělala radost se svou show herečka a zpěvačka Světlana Nálepková, starší zase zavzpomínali třeba se zpěvačkou Naďou Urbánkovou na minulé časy.

„To je moje mládí, mám ji strašně rád. Dokonce jsem si šel na chvíli stoupnout dopředu k pódiu, jestli paní Urbánkovou poznám. A poznal jsem ji. S těmi brýlemi je to prostě ona,“ usmíval se během jejího koncertu Karel Hobza z Otrokovic.

Společně se svou manželkou si nenechal ujít ani večerní koncert kapely Buty.

Skákací hrady a malování na obličej nadchlo zase malou dcerku Jarka Přikryla z Uherského Hradiště.

„Jeli jsme se podívat na minigolf na Štěrkovišti a viděli jsme, že jsou tady slavnosti. Tak jsme se tu zastavili. Hlavně, že je malá spokojená. Jsme tady především kvůli ní,“ řekl.

Podle otrokovického starosty Jaroslava budka jsou festivaly nyní velkým trendem a jsou stále více oblíbené. „Pořádáním Otrokovických letních slavností chceme obyvatelům našeho města a jeho návštěvníkům nabídnout festivalovou atmosféru, kde se mohou pobavit všechny generace. Věřím, že se nám to i letos povedlo,“ zhodnotil starosta. 

Masters of Rock 2017. Bohemian Metal Rapsody
Premiéru Bohemian Metal Rhapsody provázely technické problémy