Pánové mají na sobě slušivé obleky a sportovní fanoušci v nich poznávají známé hokejisty, volejbalisty, házenkáře a fotbalisty, které lze jinak vídat na hřištích předních českých soutěží. „Pro sportovce tu bývá málo plesů. Uspořádat I. Sportovní ples ve Zlíně byla skvělá myšlenka. Určitě si to tady s kluky užijeme," těší se zlínský hokejový brankář Libor Kašík, který přichází v doprovodu půvabné slečny.

1. Sportovní ples začíná vystoupením mažoretek a ukázkou předtančení společenských tanců. Za mikrofonem poznávám známého českého baviče Zdeňka Izera. „Zlín se mi jako město docela líbí, protože mi přijde, že je docela dost zelený. Možná se to místním lidem nezdá, ale ať se přijdou podívat do Prahy, jak to tam vypadá," říká bavič.

S krajským městem má prý spojenou nezapomenutelnou historku starou asi jedenáct let. „Byl jsem tehdy ve Zlíně na nějaké diskotéce. Když jsem se vrátil v šest hodin ráno domů, tak mi moje žena vynadala, co jsem to dal do bramboračky, že ji v noci hrozně bolelo břicho a nemohla ani natáhnout nohy. Nebylo to ale bramboračkou, začínala rodit," vypráví Izer.

Na pódiu už ale vítá Vladislava Hamrlu z pořádající Agentury H Production, sportovce Zdeňka Grygeru a Petra Čajánka. Střídá je skupina 80´s Factory, která hraje po celý večer celou řadu hitů. Postupně na taneční parket ladně vplouvají taneční páry.

„Děkuji za pozvání panu Hamrlovi. Tady v Baltaci jsou krásné prostory, vládne tu příjemná atmosféra, jsou tady dobří lidé. Pokud z toho udělají tradici, rádi sem zase přijdeme. Vzpomínky z plesu si odnesu velice pozitivní," říká v průběhu večera Zdeněk Grygera, který pozvání přijal společně se svou manželkou. „Právě jsme povečeřeli. Já jsem si dal kančí kýtu, manželka lososa, abychom ochutnali oboje. Bylo to výborné," dodal Zdeněk Grygera.

Na taneční parket láká také Standa Hložek. „Studoval jsem ve Zlíně stavební průmyslovku a řadu let jsem tady i bydlel, pocházím totiž z Hulína. Také jsem dříve hrával hokej, ale protože mi na ledě byla pořád zima, tak jsem se na to vybodl a raději zpívám," přiznává s úsměvem Standa Hložek. Atmosféra I. Sportovního plesu, který nakonec hostil 250 lidí, byla podle ředitele hotelu Baltaci Lukáše Žaludka dokonalá.

„Věřím, že se z něj stane hezká tradice. Budeme rádi, když si tento ples najde své místo a bude ve Zlíně každým rokem," těšil se z úspěchu Lukáš Žaludek. Masovou akci z plesu prý ale v žádném případě udělat nehodlá.

Atmosférou plesu i hojnou účastí sportovců byl potěšen i pořadatel Vladislav Hamrla. „Je to pro mě obrovské ocenění a dodává mi to další chuť do práce," netajil se pořadatel.

Fotografovali jste na 1. Sportovním plese a rádi byste je ukázali ostatním? Pošlete nám vaše fotografie na e-mail: editori.zlin@denik.cz, redakce.zlin@denik.cz, rádi je přidáme do fotogalerie u článku.