Do průvodu od Baťova institutu na náměstí Míru, který ponese také několik baťovských hesel, se zapojí kromě veřejnosti řada organizací. „Třeba Orel vyšle do průvodu pětasedmdesát zástupců. Přihlášené jsou i dechové orchestry, folklorní soubory, tanečníci nebo sportovci," uvedl Červinka.

Tradice prvomájových průvodů byla obnovena před třemi lety.

„V prvním roce byli lidé rozpačití, ale nyní je to jinak. Průvod pořádáme také při festivalu dechových souborů a lidé si na to zvykají. Je to prezentace sportu a kultury, lidi se hlavně baví," podotkl Červinka, který je členem Avion big bandu. Před třemi lety šlo v prvomájovém průvodu 300 lidí, před rokem jich bylo o sto více.

Baťovské oslavy práce začínaly jako přátelská setkání spolupracovníků na zahradě vily Tomáše Bati. V době, kdy měla firma Baťa tisíce zaměstnanců, se přelily do ulic města.

Nadace Tomáše Bati připravuje už několik let hojně navštěvované oslavy na zahradě Baťovy vily. Město pořádá další část oslav, které se konají na náměstí Míru. Program tam začne stavěním májky, o které se postará folklorní soubor Vonica. Přes den vystoupí soubory ze Zlína a okolí. Zlínští hokejisté, kteří půjdou také v průvodu, budou mít autogramiádu pod Velkým kinem.