Předchozí
1 z 8
Další

Případy 1. oddělení, ČT 1

Nové kauzy nabízí divákům vždy v pondělí premiérová řada seriálu České televize Případy 1. oddělení. Jednotlivé příběhy jsou opět inspirovány skutečnými kauzami – pojednávají například o úmrtí osamělé ženy, která se zřejmě stala obětí metanolové kauzy, o manželce vietnamského podnikatele a matce dvou malých dětí, jež je vážně zraněna při výbuchu auta na pražském sídlišti, zastřeleném hledači pokladů či vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Do scénáře je převedli bývalý policista Josef Mareš s novinářem Janem Malindou, režie se ujali Peter Bebjak a Michal Blaško.

V hlavních rolích hrají Ondřej Vetchý, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Igor Chmela či Sabina Remundová. Nový členy pražské kriminálky jsou Barbora Bočková a Juraj Loj.

Případy 1. odděleníPřípady 1. odděleníZdroj: ČT

Pozadí událostí, ČT1

Různé podoby partnerských vztahů v druhém desetiletí 21. století řeší seriál, který natočil režisér Jan Hřebejk. Autory scénáře jsou dva dlouholetí vysokoškolští učitelé, Michal Sýkora a Petr Jarchovský.

Hlavními hrdiny jsou sourozenci, čtyřicátníci Vojtěch Bohdanovský (Jiří Havelka) a Soňa Kostková (Petra Hřebíčková). Vyučují anglickou a českou literaturu na Univerzitě Palackého v Olomouci. Oba prožívají krizi svých manželství: Vojtu s pětiletým synem nečekaně opustí žena, která se rozhodne ukojit svoji touhu po uměleckém uplatnění. Soňa, připoutaná ke dvěma dětem, čelí manželovým nevěrám a jeho ponižující přehlíživosti. Ve volném čase píše Vojtěch detektivky. Touto svojí činností je konzervativní části akademické obce trnem v oku.

Soňa, inspirována bratrovou literární činností, svoji frustraci z nefungujícího manželství kompenzuje napsáním parodického erotického románu, který se rozhodne vydat pod pseudonymem. Její kniha Pozadí událostí se stane bestsellerem propíraným v médiích.

Pozadí událostíPozadí událostíZdroj: ČT

De Gaulle, ČT2

Francouzský státník generál de Gaulle a jeho éra se pomalu stává historií. A přece patří k nejvýznamnějším postavám francouzských a evropských dějin. V roce 1940 odmítl kapitulaci Francie a postavil se do čela protiněmeckého odboje. Po válce a neúspěšném pokusu změnit ústavu se uchýlil do ústraní, ale za alžírské krize byl znovu povolán do čela státu.

Položil základy francouzsko-německého smíření a budoval Francii jako velmoc s nezávislou zahraniční politikou. Pomocí nové ústavy nastolil prezidentský systém a zvýšil hospodářský rozmach a sociální stabilitu státu. Historici o něm říkají, že byl mužem spásy, když bylo vše ztraceno, a mužem slávy, když je vše zachráněno.

Hlavní roli v tomto šestidílném francouzském seriálu ztvárnil Samuel Labarthe.

De GaulleDe GaulleZdroj: ČT

Pálava, Prima

Pět hrdinů díky náhodě a starému kamarádovi zůstane na Pálavě místo dvou dnů na neurčito, a tím začíná jejich dobrodružství. Burzovní makléř Jaromír Kerndl (Patrik Děrgel), sportovkyně Ája (Denisa Nesvačilová), svérázný flegmatik Michal (Michal Isteník), knihkupec Filip Kořínek (Jiří Panzner) a podnikatelka Iveta (Pavla Dostálová) si uvědomí, že odpočinek je stejně důležitý jako tvrdá práce. A že tyhle dvě věci musí vždycky zůstat v rovnováze, přesně vyvážené jako chuť lahodného vína. Pálava tak ukáže, že možná nastal čas pro životní změnu.

V seriálu hraje celá řada dalších známých tváří – Bolek Polívka, Pavel Zedníček, Jaromír Dulava, Tomáš Matonoha, Miroslav Táborský, Pavel Nečas, Jana Krausová, Jana Paulová, Robert Jašków či Hana Holišová. O režii se dělí Jaroslav Fuit, Petr Kolečko a Petr Nikolaev. Tvůrci seriálu jsou Petr Kolečko a Tomáš Vávra. Filmaři natáčeli v okolí Sedlece a Valtic, v Novém Přerově, Mikulově, v Lednici, kolem lednických rybníků či na Mušlově u Farmy Pálava.

PálavaPálavaZdroj: TV Prima

Hořký svět, Prima

Hvězdné herecké obsazení v podání Matouše Rumla, Bereniky Kohoutové, Evy Holubové, Bolka Polívky, Jakuba Štáfka nebo Václava Kopty i humorné příběhy z prostředí pivovaru přináší divákům poetický seriál Hořký svět.

Příběh je zasazen do malebného Posázaví, kde se mladý hrdina snaží najít smysl života, práci a získat zpátky rodinu, která se mu hned na začátku děje rozpadne. Pokusí se rozjet rodinný minipivovar, a přitom odhalí i jedno velké rodinné tajemství.

Jedna z podzimních novinek - seriál Hořký světJedna z podzimních novinek - seriál Hořký světZdroj: archiv TV Prima

Pan profesor, Nova

Vztah nekonvenčního a studenty milovaného fyzikáře a chemikáře Marka (Vojtěch Dyk) s jeho kolegyní, češtinářkou Karolínou (Beáta Kaňoková), přejde do nové fáze poté, co jej oba dotyční odhalí před svými kolegy a žáky. I přesto, že jim obě skupiny fandí a podporují je, na sebe komplikace nenechají dlouho čekat. Marek se vzdává svého statusu svobodného mládence a zkouší, jaké je to být ve vztahu. Karolína mezitím řeší, zda toho na ni není ve spojení s její novou pracovní funkcí zástupkyně ředitele moc a zda má její nový partnerský vztah vůbec perspektivu.

Ve druhé sérii tak diváci sledují, jestli se oběma podaří jejich vztah udržet. Kromě ústřední dvojice se vrátí i ředitel gymnázia v podání Martina Pechláta spolu s profesory ztvárněnými Matoušem Rumlem a Ondřejem Bauerem. Do učitelského sboru nově přibyla profesorka angličtiny a němčiny ztvárněná Berenikou Kohoutovou.

Pan profesorPan profesorZdroj: TV Nova

Policie Modrava, Nova

Čtvrtá a poslední řada diváckého hitu Policie Modrava, který je dílem režiséra Jaroslava Soukupa, přináší další neotřelé případy. Tým Jany Vinické (Soňa Norisová) v nich bude řešit případ zastřeleného bývalého kriminalisty, vraždu mladé ženy, okolo které se motala celá řada milenců, zmizení dobře situovaného starého mládence nebo nález těla mladé ženy, jejíž identifikaci znesnadňuje kyselinou poleptaný obličej.

K ruce má Vinická Jaroslava Satoranského jako majora Koutného či Filipa Tomsu, který ztvárňuje poručíka Sedláčka.

Po stopách filmové kariéry režiséra, scenáristy a producenta Jaroslava Soukupa se pak vydává speciální dokumentární projekt s názvem Policie Modrava Jaroslava Soukupa. Po každém dílu premiérové řady seriálu bude na webu Nova.cz publikována epizoda dokumentu mapujícího životní a profesní cestu jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů.

Policie ModravaPolicie ModravaZdroj: TV Nova

Pán prstenů: Prsteny moci, Amazon Prime Video

Fantasy seriál se odehrává několik staletí před událostmi Hobita a filmové trilogie Pán prstenů - ve Druhém věku Středozemě. Tedy v době, která se objevila pouze ve spisech anglického autora J.R.R. Tolkiena. Fanoušci tím pádem zhlédnou první vizuální prezentaci světa, o kterém zatím jen četli, včetně ostrova Númenor, království, které dosáhlo svého vrcholu – a nakonec i zániku – ve Druhém věku.

Hlavními hrdiny jsou mladá elfka Galadriel a půlelf Elrond, kteří vycítí hrozící katastrofu a pokusí se jí předejít. Epické vyprávění se ale pokusí komplexně obsáhnout dění napříč celou Středozemí i za jejími hranicemi a sleduje světy lidí, hobitů (respektive chluponohů, jejich menší a snědší formy), trpaslíků, elfů, skřetů a dalších fantaskních stvoření – třeba i entů, pastýřů stromů.

Prsteny mociPrsteny mociZdroj: Amazon Prime Video