Na opravený nástroj zahrají profesorka hry na varhany na Konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži MgA. Ester Moravetzová a varhaník a varhanář Tomáš Jeřábek, který opravu varhan v uplynulých měsících provedl. Vystoupí také pěvecký sbor ECHO Zlín pod vedením celocírkevního kantora evangelické církve Ladislava Moravetze.

Funkcionalistická stavba kostela, kterou vyprojektoval architekt Vladimír Karfík, slouží několika nekatolickým církvím ve Zlíně od roku 1938. Varhan se kostel dočkal až v roce 1970. Vyrobila je krnovská firma Rieger-Kloss. Varhany mají dva manuály, pedál, 26 rejstříků a 1338 píšťal. Velkou opravou prošly varhany v polovině devadesátých let, kdy varhanní stroj dostal elektronický řídící systém. Letošní oprava se zaměřila na mechanické části varhan. Byl také zrenovován hrací stůl. Píšťaly byly umyty a nakonzerovovány, nástroj byl kompletně vyčištěn a znovu naladěn.

Zlínský evangelický kostel nabízí jeden z akusticky nejlepších sálů ve městě. Můžete této mimořádné příležitosti využít k jeho návštěvě a nechat se pohladit po duši hudbou, která zazní během nedělního koncertu.