„Úspěšná inscenace režiséra Marka Morrise o lásce muže až za hrob, která i bohy přesvědčí o své pravdivosti, se vrací. Pěvec Orfeo se vypraví do podsvětí, aby tam své zemřelé ženě vyprosil další život,“ prozradila výkonná ředitelka Golden Apple Cinema Magda Sokolová.

Dokáže to jeden z největších antických hrdinů? Kouzlem svého zpěvu se mu to podaří za podmínky, že se cestou zpět na svět po ní neohlédne, což však nedodrží. Ztrácí Euridiku podruhé a zdá se, že navždy.

Morris je také autorem choreografie, kostýmy pochází z dílny módního návrháře Isaaca Mizrahiho. Ideálními představiteli ústředního páru jsou Stephanie Blythe jako Orfeo a Danielle de Niese jako Orfeova zbožňovaná žena Euridika.

Přenosy z Metropolitní opery si získávají mezi zlínským publikem stále větší oblibu.

„Jsme spokojení. Lidi si to mezi sebou řekli a chodí jich stále víc a víc. Takovým bonbónkem je fakt, že v době přestávky se přenesou pomocí kamer do zákulisí, kde mohou sledovat rozhovory s herci či přípravy na další dějství. Dostanou se tak do míst, kam se běžný člověk nepodívá,“ pochvalovala si spokojená ředitelka.