Dnes to řekla organizátorka soutěže Věra Stojarová. Soutěže se účastní děti od šesti do 18 let.

V semifinálovém kole porota vybere po třech nejlepších zpěvácích mezi dětmi od šesti do 12 let a mezi staršími a stejně i mezi tanečními skupinami. Do finále postoupí také tři nejlepší hráči na hudební nástroj a tři hudební skupiny. „Při semifinále se můžeme těšit na popové zpěváky a zpěvačky, dětskou romskou taneční skupinu, malé saxofonisty či břišní tanečnice," uvedla Stojarová.

Cílem Moravia talentu je dát nadaným dětem příležitost předvést ostatním, co umí, ukázat jim nové možnosti, odměnit je za snahu a motivovat k dalšímu rozvoji. „Jsou vítáni všichni, kteří mají chuť vyzkoušet si vystoupení na veřejnosti v profesionálních podmínkách a vyslechnout si hodnocení odborné poroty," řekla Stojarová. Soutěž pořádá obecně prospěšná společnost Aktivně životem.

Na vítěze letošního druhého ročníku klání čekají dárkové poukazy na nákup hudebních nástrojů, volné vstupy na hrady a zámky v okolí, elektronika, vstupy do olomouckého akvaparku a další ceny. Finalisté se mohou těšit i na vstupenky na festival Holešovská regata, kde navíc vítězné skupiny budou moci vystoupit. Nejlepší zpěváci se zase budou moci předvést ve zlínském rádiu.