Ačkoliv byl o letní slavnosti zájem, zpočátku vůbec nebylo jisté, jak bude celá akce vypadat.

„Společně s vedením města jsme zvažovali, jak letos k pořádání Otrokovických letních slavností přistoupit. Nejjednodušší varianta se jevila nepořádat akci vůbec a řídit se heslem: kdo nic nedělá, nic nepokazí. Nechtěli jsme ale obyvatele a návštěvníky města o tento festival ochudit, tak jsme akci za dodržování vládních opatření uspořádali,“ uvedl jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek.

Právě dodržování vládních opatření a kontroly bezinfekčnosti byly podle Pastuszka tématem mezi lidmi. Celá akce se totiž konala v oplocené aréně v parku u Společenského domu. U vstupu do areálu organizátoři kontrolovali doklady o bezinfekčnosti návštěvníků. Pokud se návštěvníci nemohli prokázat potřebnými potvrzeními, mohli se nechat otestovat v připraveném mobilním stanu.

Karel Holas z Čechomoru
Karel Holas: Všichni stárneme, Čechomor zraje

Kontroly u vstupu ale návštěvníky nijak neodradily. Lákal je hlavně bohatý program pro všechny.

„Program se snažíme tvořit tak, abychom se zavděčili co nejširšímu spektru návštěvníků,“ vysvětlil dramaturg Otrokovické Besedy Dalibor Dědek.

Děti si tak mohly užít třeba Kouzelný karneval, senioři klasickou dechovou muziku, milovníci dobrého jídla nepohrdli gastrofestivalem. V pátek se představily kapely Jasno a Hodiny a celý večer byl zakončen vzpomínkou na Věru Špinarovou.

Během soboty přišla na řadu dětská show Továrna na legrácky a večer návštěvníkům zahrály kapely jako Lake Malawi, Turbo a Kiss forever band. Vyvrcholením nedělního programu bylo vystoupení Jaroslava Uhlíře s kapelou.

„Uspořádat akci takových rozměrů za těchto podmínek nebylo vůbec jednoduché a letos nás stálo mnohem více úsilí než za běžných okolností. Děkujeme návštěvníkům za trpělivost, kterou měli při kontrolách u vstupu,“ uzavírá Filip Pastuszek.