Zejména mezi studenty nejvyšších ročníků či těmi bývalými, kteří ještě pamatují divoké proslulé plesové mejdany na zlínském hotelu Moskva, vznikaly živé rozepře, které z plesových dějišť má větší kouzlo. Je jasné, že plesy na Moskvě už jsou minulostí.

Moskva vs. KUC

Studentský bál má již druhý rok svou základnu v moderních a vzdušných prostorách Kongresového centra Zlín navržených architektkou Evou Jiřičnou. Pro některé příjemná změna, pro druhé mírné zklamání.

„Říkala jsem to už loni, kdy se zde konal ples UTB poprvé, a opakuji to znova: Prostory jsou studené a vůbec se necítím jako na plese. Zkrátka stará dobrá Moskva,“ poznamenala napřílad zklamaně pravidelná návštěvnice plesu Univerzity Tomáše Bati Gábina Budková. Podobně mluvila i skupinka studentů stojících opodál.

„Mně se naopak prostředí Kongresového centra líbí. Navíc díky svým přátelům večer vypadá tak, jak má být,“ oponoval s úsměvem další z hostů Michal Němeček.

Podle hlavního manažera projektu Václava Rambouska místo akce nemohli zvolit lépe. „Je to tu krásné a reprezentativní,“ je přesvědčen organizátor. Připravit ples tohoto typu prý pro něj a celý tým bylo velkou výzvou. S výsledkem plesu i jeho návštěvností je však zcela spokojený.

„Myslím si, že celá akce se vydařila, i když nějaké chyby samozřejmě ještě vidím. Šlo ale hlavně o reprezentaci rektorátu, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně jako takové a tento cíl jsme určitě naplnili,“ řekl spokojeně Václav Rambousek s tím, že důkazem je ohromná návštěvnost. V pátek si totiž do Kongresového centra přišlo zaplesat bezmála tisíc tanečníků.

Letošní rok reprezentačního plesu UTB se nesl v duchu ledového království. Tomu odpovídala i výzdoba Kongresového centra. Podle realizačního týmu však byl větší důraz kladen na to, aby se lidé cítili na plese dobře a prostředí bylo vkusné. Podobně to bylo i s programem.

„Rozhodli jsme se nedělat příliš přehnaný program, protože z vlastní zkušenosti víme, že se lidé rádi baví a nejsou nadšeni z toho, když je někdo z parketu každou chvíli vyhání kvůli sledování plánované produkce,“ zdůvodnil mladý organizátor.

Galavečer moderoval Zdeněk Podhůrský a hudbou přítomné návštěvníky provedla vynikající desetičlenná kapela Jazz Generation.

Mistr se skleničkami

Nechybělo ani taneční vystoupení a zlatý hřeb večera v podobě hry na unikátní skleněnou harfu v podání muzikanta Alexandra Zoltána. Ten na svých dvaadvaceti sklenicích naplněných vodou předvedl nejen ladné zvuky vážné hudby, ale také například tvrdý rock.

Perlou celého večera však byly jednoznačně dámy, které si na sobě daly záležet. Studenti v sobě nezapřou fantazii, kreativitu, ale také odvahu. Moderní až netradiční šaty žen se skvěle doplňovaly s pánskými outfity. Studentský galavečer chvílemi představoval vyvedenou módní show a Zlín mimochodem potvrdil, že jsou zde jedny z nejhezčích žen a dívek v republice.