„ Dětský soubor Doubravjánek pod vedením paní Danuše Minaříkové a paní Barbory Navrátilové pilně nacvičuje pásmo vánočních říkanek, písniček, tanečků a koled již několik týdnů před vánocemi. Nacvičuje i mládež, zapojují se i rodiče dětí, seniorky, hasiči, hudebníci, zvukaři, osvětlovači, obětavá rodina Bártkova, která po celá léta svědomitě zajišťuje občerstvení, zkrátka téměř všichni obyvatelé, od nejmenšího občánka - Ježíška - kterého letos představovala maličká Natálka Gregorová. Její maminka Pavlínka a tatínek Tomáš ochotně ztvárnili Pannu Marii a svatého Josefa. Ježíškovi se přišli poklonit i pastýři a Tři králové. A protože Betlém byl živý, nechyběla ani zvířátka - ovečka a poník," uvedla paní místostarostka.

Biblický příběh, který se na návsi u kapličky odehrál, má podle ní své velké kouzlo. Každý, kdo tuto akci navštívil, odnesl si domů kus vánoční pohody a radosti. A právě o to doubravským jde. Udělat šťastnými nejen sebe, ale i všechny okolo.

„A protože Ježíškovi se v Doubravách zalíbilo, zůstal tam, a čeká na všechny čtenáře Zlínského deníku. Zdrží se určitě do Tří králů, kteří se mu chodí při Tříkrálové sbírce poklonit," láká Jarmila Gajdůšková. (poh)