Prodloužením programu až těsně před Štědrý den vychází radnice vstříc četným prosbám Zlíňanů i návštěvníků města.

„Byl to oprávněný požadavek. Řada lidí má koncem roku hodně práce a chvilku volna si najde až těsně před samotnými Vánocemi. Prodloužení jarmarku určitě ocení i ti, kteří shání dárky až na poslední chvíli," nepochybuje primátor Miroslav Adámek.

Zlínský jarmark je rozdělen do dvou období. Zahájí jej Adventní čas, který potrvá až do pátku 11. prosince. V tomto období bude možné si pochutnat na dobrém jídle a pití, ohřát se u ohňových košů a potěšit se kulturním programem, který bude každý den jiný. V sobotu 12. prosince začne Vánoční jarmark, jenž nabídne řemeslné výrobky, ruční práce, vánoční stromky a ryby, tvořivé dílny a mnoho dalšího.

Vánoční strom bude na náměstí Míru rozsvícen v neděli 29. listopadu. Program začne v 16 hodin slavnostními fanfárami trubačů, následovat bude vystoupení Divadla Chůdadlo, poté v 16:30 primátor Miroslav Adámek rozsvítí jedli normanskou, která byla před radnicí vysazena v roce 2005.

„Následovat bude zahájení provozu Ježíškovy pošty, v 17 hodin začne koncert Vašo Patejdla a poté od 18 hodin Adventní ohnivá show v podání Divadla Chůdadlo," řekla radní Jana Bazelová, která se letošním vánočním programem zabývá.

Během celého odpoledne bude možné se občerstvit punčem, svařákem, medovinou, sladkými a slanými pokrmy, zabíjačkou, klobásami a dalšími pochutinami a nápoji. Pro malé návštěvníky bude připravené vánoční malování na obličej a adventní zpívání. Rotary klub bude prodávat teplé nápoje, výtěžek poukáže na charitativní účely. V přízemí radnice, v místnosti 101, bude možné koupit adventní věnce a vánoční výzdobu. Na klid a pořádek na náměstí Míru budou dohlížet strážníci Městské policie.

Zlínský jarmark nabídne nejedno překvapení. První novinkou, která potěší nejen děti, ale i dospělé, je ledové kluziště. „Zajistili jsme ho společně s obchodním centrem Zlaté jablko. Umístěno bude v horní části náměstí Míru mezi vánočním stromem a pódiem," uvedl náměstek primátora Dalibor Stříbný. Návštěvníci, kteří nemají brusle, mohou využít možnost jejich půjčení přímo u kluziště.

Kromě vánoční nálady a zážitků, které nabízí bohatý kulturní program, si budou moci návštěvníci odnést domů vzpomínku na zlínský jarmark v podobě nového hrnečku. „Hrneček bude k zakoupení za symbolickou cenu 49 korun ve stáncích s občerstvením nebo v Městském informačním a turistickém středisku v budově radnice," prozradila Jana Bazelová.

Na hrnečku bude představeno letošní logo zlínského jarmarku. Autorem loga, které je použito i na propagačních materiálech, webových a facebookových stránkách, je Ľubomír Kurpel, student Univerzity T. Bati – Fakulta multimediálních komunikací, obor digitální design.

Změnou prošla i vánoční světelná výzdoba. Návštěvníci ocení především v podvečerních hodinách světelnou výzdobu na náměstí Míru a přes cestu na třídě Tomáše Bati.