„Zlín mám ráda, dobře město znám, jezdila jsem sem ještě za doby, kdy to byl Gottwaldov," uvedla Reifová, která hrála ve filmech Páni kluci, Jak se točí Rozmarýny či v seriálu Tajemství proutěného košíku.

Nyní je herečka známá dětskému publiku například z účinkování v programu České televize Kouzelná školka. Michal Suchánek se proslavil rolí ve filmu Sněženky a machři, v posledních letech se podílí na úspěšném televizním pořadu Partička.

Odhalování hvězd přihlížela řada lidí, na parkovišti před kinem se předtím konalo tradiční malování na chodníku. Akci pro malé děti přálo počasí, po deštivém dopoledni začalo svítit slunce.

Loni na festivalu odhalili své hvězdy Marek Eben a Sandra Nováková. Kapka naděje je hlavním partnerem festivalu v oblasti benefičních projektů jedenáctým rokem. Tradičně pořádá také koncert na zlínském náměstí, letos na něj pozvala zpěvačku Báru Basikovou.

Kapka naděje přispívá také zlínské nemocnici či jiným zařízením ve městě.

/ROZHOVOR/ 

Co pro vás hvězda znamená?

M. Suchánek: Mně to přijde zajímavé. Je dobré, že můžu mít svoje jméno legálně vyryté někde na chodníku.

M. Reifová: Jsem ráda, už tady má hvězdy spousta našich kamarádů z dětství.

Jezdíte na festival do Zlína pravidelně? Najdete si čas na samotné město?

M. Suchánek: Jezdím sem pravidelně a mám to tady rád. Někdy tu přespím jeden, jindy třeba i tři dny, podívám se na nějaké památky nebo si jen tak chodím po městě a prostě se jen koukám.

M. Reifová: Jezdím sem každý rok, protože tady vždy moderuji nějakou doprovodnou akci. Celkově se mi festival líbí, jsem tady ráda.

Máte nějaký bližší vztah ke Zlínu, když pominu festival?

M. Suchánek: Já jsem tady vlastně před nějakou dobou začínal v dětských filmech a seriálech.

M. Reifová: Do Zlína jsem poprvé přijela s filmem Páni kluci, a to právě na zlínský filmový festival. Bylo to tehdy pro mě takové dobrodružné, protože jsem poprvé v životě letěla do Otrokovic z Prahy letadlem.

Ovlivnila vás nějak některá z vašich televizních rolí?

M. Suchánek: Mě asi nejvíce ovlivnila role osamělého chlapce Františka Bukáčka z dětského domova, kde jsem hrál s panem Peškem, Věrou Galatíkovou, panem Jiřím Valou či Danou Medřickou ve filmu Pozdní léto. Všichni z té party už nežijí, jen já jsem tady pořád.