Kapela si muzikanty ze souboru chválí, ze společných zkoušek jsou nadšení.

„Mám z toho skvělý pocit. Muzikanti ze zlínské filharmonie jsou skutečně výborní, po dnešku jsme dokonale připraveni na zítřejší show,“ řekl baskytarista a jeden ze zakládajících členů skupiny Sabaton Pär Sundström.

Spolu s dirigentem Stanislavem Vavřínkem si hudebníci vyzkoušeli celý setlist na koncert pro Masters of Rock a doladili detaily, které průběžně probírali s kapelou.

Ilustrační foto
Havarijní oprava horkovodu omezí řidiče v Otrokovicích

„Členové skupiny Sabaton jsou výborní pánové. Jsou nejen excelentní muzikanti, ale i lidsky velice příjemní a spolupráce s nimi byla fantastická,“ pochválil spolupráci se švédskými rockery Vavřínek.

Sami muzikanti ze zlínské filharmonie se na nevšední zážitek těší, pro některé z nich to bude zcela nová zkušenost.

„Hraní spolu se Sabaton asi prožijeme nejvíc, až budou kluci hrát naplno a do všech bude proudit ta správná energie. Normálně bych na rockový festival nešla, ale když už tam budu z profesních důvodů, hodlám si to pořádně užít,“ prozradila houslistka z Filharmonie Bohuslava Martinů Jitka Šuranská.

Také pro členy kapely je tato zkušenost výjimečná.

„Pro nás, jako pro rockovou kapelu, je to něco úplně odlišného, než na co jsme zvyklí. Zkoušet s velkým orchestrem je zcela jiné, možná trochu těžší, než s klukama z kapely,“ dodal Sundström.

Na společný koncert se podle něj všichni těší, zpěvák Joakim Brodén dokonce muzikanty neustále chválil a po každé skladbě jim zatleskal.

Už zítra! Těší se fanoušci na Masters
Už zítra! Těší se fanoušci na Masters

MICHAELA KOLKOVÁ