Na posledním představení v roce diváky zřejmě přitahuje nejen netradiční podání hry, ale také možnost navštívit raut ve foyer divadla po představení, kde se mohou potkat s herci uherskohradišťského divadla.

Muzikál Sugar měl premiéru před rokem, režie se ujal Radek Balaš. Divadelní kritici navrhli hlavní představitelku Alexandru Vronskou na cenu Thálie, do dnešního dne představení v hledišti Slováckého divadla zhlédlo přes 11.000 diváků.

Sugar je příběhem o dívčí kapele Melody Ladies, které chybějí basistka a saxofonistka. Na jejich místo nakonec nastoupí Joe a Jerry, kteří prchají před chicagskou mafií. Angažmá v kapele je pro ně vítanou a vlastně i jedinou možností, jak se skrýt před gangsterem Psím dečkou a jeho kumpány. Role prchajících muzikantů v ženských šatech ztvárnili Tomáš Šulaj a Jiří Hejcman.

Muzikál Sugar vyžaduje od herců mnoho dovedností. Gangsteři například musejí předvádět náročné stepařské výkony. Herci v ženských rolích zase zvládají jazzový tanec v botách na vysokých podpatcích. Fyzickou zdatnost a obratnost ale herci Slováckého divadla uplatňují i v jiných inscenacích.

Pouhá hodina stačila k tomu, aby byly vyprodány i lístky na Rychlé šípy, komedii 1+2=6 i muzikál Donaha!, jež soubor uvede v předvánočním čase. "Zájem diváků o představení Slováckého divadla je enormní. Nejsme schopni poptávku uspokojit," doplnil Kubáník.

Přečtěte si také:

Jsou režiséři, kteří by mě za improvizaci uškrtili