Talent Designu 2016 je soutěž pro mladé designéry do 30 let. Svá díla mohou přihlašovat v pěti kategoriích – Industrial design, Product design, Art design, Fashion design a Communication design. Soutěž je organizována studenty Fakulty multimediálních komunikací, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Vyhlašovatelem soutěže je Nadační fond Martiny a Martina Růžičkových.

„Jsem rád, že tradice soutěže Talent designu pokračuje, otevírá mladým lidem dveře na designérskou scénu a umožňuje jim budovat si na trhu svou prestiž," říká Martin Růžička, vyhlašovatel soutěže.

Registrace prací probíhá od 16. listopadu 2015 do 15. února 2016. O kvalitě práce rozhoduje zejména neotřelost návrhu a kreativita, dále inovativní a originální přístup k řešení nebo funkčnost díla. Bude hodnocena i ekologičnost materiálu. Hlavní vítěz si odnese finanční obnos ve výši 4 000 euro a možnost zúčastnit se prestižní stáže.

Do minulého ročníku se přihlásilo přes 630 soutěžních prací z celého světa. Na konci listopadu bude probíhat roadshow na školách v České republice a na Slovensku. Vyhlášení soutěže proběhne 29. 4. 2016 během druhého ročníku ZLIN DESIGN WEEKu, který se koná od 25. 4. do 1. 5. 2016.