Jeho maminka sháněla finanční prostředky pro zakoupení Ipad tabletu, který má speciální aplikace na podporu stimulace zraku a který doporučili Matějovi lékaři. Jeho prostřednictvím by se Matěj dál rozvíjel a také by se mu lépe komunikovalo s okolním světem.

„S maminkou Matěje spolupracujeme už několik let. Pokud finanční prostředky na speciální Ipad tablet budou stále chybět, tuto částku dorovnáme,“ uvedla za nadaci Korunka Luhačovice její ředitelka Veronika Záhorská. S organizátory Srdcového bálu, agenturou Devět měsíců, se dohodla právě na finanční pomoci pro malého Matěje.

„Taková akce ve Zlíně chyběla – taková, která by měla moderní charakter a moderní ráz a oslovila širokou skupinu návštěvníků,“ charakterizoval Srdcový bál jednatel agentury Devět měsíců Ondřej Bárta. Podle něj název akce navazuje i na blížící se svátek zamilovaných – svátek svatého Valentýna. Nechali se tím inspirovat i kuchaři, kteří pro Srdcový bál připravili raut. Nad ním se nejen sbíhaly sliny, ale nádhera připravených lahůdek lahodila i očím návštěvníků.

„Moc se nám tady líbí, mají skvělý program,“ ocenili atmosféru Srdcového bálu někteří návštěvníci. „Moc jsme se těšily a rozhodně nejsme zklamané. Líbil se nám hlavně hudební prgram,“ usmály se Veronika Červenková a Lucie Nováková ze Zlína.

„Program je sestavený převážně z regionálních umělců, které paradoxně vyvážíme na druhou stranu republiky a v regionu se ukazují minimálně. Je to škoda, jsou to velmi nadaní lidé,“ uvedl Ondřej Bárta na adresu umělců, kteří na Srdcovém bálu vystupovali. Nechyběli mezi nimi napříklald F-dur jazzband nebo Showband Pavla Březiny. Návštěvníky potěšila i vodní a písečná animace či Burleque show, Pole Dance – Akroshow, fotokoutek, molekulární mixologie a spousta dalších překvapení. Hlavní hvězdou večera byla slovenská zpěvačka Kristína & band. „Podařilo se nám zaplnit celé spodní patro do posledního místa. Chceme proto všechny pozvat na další Srdcový bál příští rok, který bude ještě lepší,“ pozval všechny Ondřej Bárta s tím, že organizátoři akce děkují všem, kteří v sobotu na Srdcový bál přišli.