Hudbě, která v sobě zahrnuje bluesovou zádumčivost, country tanečnost i rockovou tvrdost. Hudba přístupná každému, kdo jí chce naslouchat, ať je vyznavačem jakéhokoliv z výše citovaných žánrů.

V 16 hodin začíná dětská část festivalu nazvaná „Klobouček a kofolka". Ve spolupráci s MC Klobouček Otrokovice je připravena pestrobarevná paleta zábavy. Děti si zatancují, zazpívají, naučí se country tance a zahrají hry o ceny v hodinovém moderovaném programu.

Bluesrockovou párty s hitparádou whisky zahájí v 19 hodin zlínská bluesová legenda Blues Station.

Kapela patří už dvacetiletí k domácí bluesové špičce. Původně prezentovala akustické dřevní Mississippi Delta blues. V roce 1995 skupina pozměnila tvář, elektrifikovala se, převzala do repertoáru písně současných angloamerických bluesmanů a rozšířila obsazení o dechovou sekci. V této podobě hraje dodnes. V průběhu let se měnilo obsazení, ale dechová sekce a rytmika jsou původní. Dlouhý by byl výčet jejich koncertů, za všechny uveďme alespoň opakované účasti na domácím nejprestižnějším bluesovém festivalu Blues Alive v Šumperku.

Vůdčí domácí jižani The Cell

Po bluesovém rozjezdu nastoupí ve 20.30 vůdčí domácí „jižani" THE CELL. Skupinu dali v roce 2002 dohromady český bubeník Milan Milata a zpěvák David Gore, v Čechách domestikovaný Američan pocházející z Lafayette v Lousiaině. Desetiletí neúnavného koncertování je přivedlo také za hranice ČR (např. Itálie, Španělsko, Polsko a USA) a postavilo jako předskupinu na jeviště před velmi slavné umělce a kapely (např. John Mayall, ZZ TOP nebo The SWEET).

Polská reprezentace bude jako každoročně na vysoké úrovni. Letos od 22 hodin uslyšíme výborný southern rock z dílny kapely MANSON BAND, která na festivalu oslaví 25 let své existence. Její vedoucí Jan Manson začínal před čtvrtstoletím jako folkový písničkář inspirovaný Bobem Dylanem, aby pak se svým tehdejším Bandem zakotvil v přístavu muziky country. V závěrečné afterpárty bude pak pódium otevřeno každému, kdo si bude chtít zahrát.

V mimohudební rovině bude klasické občerstvení opětovně doplněno ochutnávkou kvalitních bourbonů, prodejem klobouků, replik westernových zbraní, CD a podobně.