„Letos jsme v rámci jubilejního 10. ročníku připravili asi to nejlepší, co naše dechovková scéna v současnosti nabízí. Pozvání tentokrát přijaly legendární Moravanka Jana Slabáka a Mistříňanka,“ uvedl Šidlík.

Doplní je známá jihočeská dechovka Božejáci (mimochodem jedna z nejstarších kapel u nás, která byla založena už v roce 1904) a Amatéři, dechovkový orchestr z Dobšic u Znojma.

Samozřejmě nebude chybět ani vystoupení Fryštácké Javořiny, souboru, který je společně s městem Fryšták organizátorem této populární přehlídky.

Šidlík rovněž potvrdil, že i letos se ve Fryštáku představí dva vtipní a pohotoví moderátoři Ivana Slabáková a Karel Hegner (zpěváci a moderátoři populárních dechovkových pořadů Českého rozhlasu Brno). Z uměleckých osobností navštěvují pravidelně tento festival například Vladimír Salčák, Václav Maňas ml., Jaroslav Hájek nebo předseda slovenského svazu dechových hudeb Jozef Baláž.

Pořadatelé hlásí obrovský zájem a vstupenky už jsou téměř vyprodány. Přitom kapacita sálu je asi 650 osob.

Součástí Valašského setkání 2012 bude rovněž ocenění významných osobností tohoto hudebního žánru Františka Svačiny, Miroslava Františáka, Františka Maňase, Jiřího Bučka a Vladimíra Salčáka.

Po skončení jednotlivých koncertů je pro všechny příznivce dechovky připravena tradiční taneční zábava.